Ultima ispita a lui Hristos

Ultima ispita a lui Hristos - Nikos Kazantzakis
Pret: 40,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUltima ispita a lui Hristos
Comanda acum "Ultima ispita a lui Hristos - Nikos Kazantzakis" de pe libraria ishop la pretul de 40,50 lei
Descriere carte:
O monumentala reinterpretare fictionala a Evangheliilor.

Considerata capodopera lui Nikos Kazantzakis, maestru al prozei moderne si una dintre cele mai neobosite constiinte ale timpului sau, Ultima ispita a lui Hristos propune o monumentala reinterpretare fictionala a Evangheliilor. Romanul a fost ecranizat in 1988 de Martin Scorsese, avandu-i in rolurile principale pe Willem Dafoe si Harvey Keitel. Asemenea cartii, pelicula a suscitat la randul ei numeroase polemici.

Alaturi de Viata si peripetiile lui Alexis Zorbas si de Hristos rastignit din nou, Ultima ispita a lui Hristos ramane una dintre cele mai cunoscute lucrari ale scriitorului cretan: tradusa inca din 1952, inainte de a fi publicata la Atena in 1955, cartea a circulat in 27 de tari, versiunea germana fiind reeditata de 12 ori, cea franceza si engleza de cate opt ori. Trei adaptari pentru teatru si ecranizarea din 1988 realizata de Martin Scorsese au consolidat celebritatea lucrarii. Kazantzakis inaugureaza aici o noua forma de abordare literara a textelor evanghelice, care va fi exploatata mai tarziu de nume precum Norman Mailer, Anthony Burgess sau Jose Saramago. "Taina lui Hristos nu e numai taina unei anumite religii; ea este universal umana; in fiecare dintre noi izbucnesc lupta lui Dumnezeu cu omul si dorinta arzatoare a impacarii", scrie Kazantzakis in prologul romanului Ultima ispita a lui Hristos, o cutremuratoare cronica a destinului si jertfei Mantuitorului.Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ultima ispita a lui Hristos
Cartea Ultima ispita a lui Hristos in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ultima ispita a lui Hristos - Nikos Kazantzakis" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Incepem coborarea - James Meek Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
James Meek
28,80 lei
Ratacirile fetei nesabuite - Vargas Llosa Mario Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Vargas Llosa Mario
26,10 lei
Varza reincalzita - Irvine Welsh Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Irvine Welsh
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala