Ultima gara

Ultima gara - Jay Parini
Pret: 29,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUltima gara
Comanda acum "Ultima gara - Jay Parini" de pe libraria ishop la pretul de 29,70 lei
Descriere carte:
Romanul Ultima gara ( The Last Station , 1990) ofera un tablou de ansamblu al ultimului an din viata lui Lev Tolstoi, privit din unghiuri diferite si perspective contradictorii, reconstituit in special pe baza jurnalelor ... marelui scriitor si ale celor care se aflau in acea perioada in preajma sa. Suntem in anul 1910. Rusia a trecut printr-o revolutie. Lev Tolstoi si-a publicat deja capodoperele Anna Karenina si Razboi si pace . E adulat in tara si in lume. Dar faima are pretul ei. Sfasiat intre "religia" saraciei, pe care a imbratisat-o cu speranta celui care vrea sa-si salveze sufletul, si traiul fastuos impus de sotia sa, Sofia Andreevna, Tolstoi nu isi gaseste linistea. Dornic sa i se piarda urma, paraseste Iasnaia Poliana, locul in care si-a petrecut aproape intreaga viata. In spatele misterioasei fugi sta insa un sir de evenimente tumultuoase pe care Parini le aduce la lumina din jurnalele si insemnarile care au insotit fiecare clipa a existentei marelui scriitor rus.
Publicat pana in prezent in treizeci de tari, romanul Ultima gara este ecranizat in 2009 de Michael Hoffman, cu Helen Mirren, Christopher Plummer si James McAvoy in rolurile principale.

Jay Parini s-a nascut in 1948, in Pittston, Pennsylvania. Dupa studii de filologie si un doctorat obtinut in 1975, devine profesor de limba engleza la Darmouth College, unde va ramane vreme de sapte ani. Din 1982 se muta la Middlebury College din Vermont, unde preda si in prezent. Parini este poet, printre volumele sale de versuri numarandu-se si The Art of Subtraction: New and Selected Poems (2005), eseist, scriind cu precadere studii de critica literara si politologie, Some Necessary Angels: Essays on Literature and Politics (1997), dar si biograf, John Steinbeck (1995), Robert Frost: A Life (1999), si editor deopotriva, sub coordonarea sa vazand lumina tiparului The Oxford Encyclopedia of American Literature . A publicat sase romane, dintre care amintim Benjamin's Crossing (1996) si The Apprentice Lover (2002). Jay Parini locuieste in Vermont, impreuna cu sotia sa, Devon Jersild, fiind colaborator permanent al mai multor publicatii, precum The Guardian si The Chronicle of Higher Education .

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ultima gara
Cartea Ultima gara in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ultima gara - Jay Parini" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pavilionul placerilor - Mingmei Yip Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Mingmei Yip
46,55 lei
Alte glasuri, alte incaperi - Truman Capote Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Truman Capote
23,70 lei
Stapanul diamantelor - Jacques Futrelle Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jacques Futrelle
15,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala