Ultima cruciada - Americanism versus Islamism

Ultima cruciada - Americanism versus Islamism - Michael A. Palmer
Pret: 12,35 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUltima cruciada - Americanism versus Islamism
  • Autor: Michael A. Palmer
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Politica
  • ISBN: 978-973-669-908-5
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 240
  • Format carte: 14 ? 21 cm
Comanda acum "Ultima cruciada - Americanism versus Islamism - Michael A. Palmer" de pe libraria ishop la pretul de 12,35 lei
Descriere carte:
Profesor de istorie si de studii maritime la East Carolina University, dr. Michael A. Palmer scrie o istorie captivanta a evolutiei Islamului din secolul al VII-lea pana in prezent, urmarind cresterea si decaderea civilizatiei islamice de la intemeierea ei, prin Imperiul Otoman, pana la inchistarea din prezent a Orientului Mijlociu. Lumea musulmana, conform profesorului Palmer, si-a taiat singura craca de sub picioare in mod repetat, cand a respins tiparul lui Gutenberg, cand nu a reusit sa separe Biserica de stat si cand i-a izolat pe evrei si crestini. Cand a trebuit sa aleaga intre progres si traditie, Islamul a ales, de fiecare data, traditia. Michael Palmer utilizeaza terenul istoriei pentru a se lansa in comentarii asupra realitatilor politice actuale: Osama bin Laden nu e, astfel, cel care a deturnat Islamul, ci e reprezentantul unuia dintre cele trei curente de baza ale acestuia. Bin Laden se lupta cu intreaga istorie a lumii occidentale, in special cu statul secular promovat de aceasta. Cele doua sisteme si viziuni asupra lumii sunt prinse intr-un conflict iremediabil, ce poate avea, inevitabil, un singur invingator.

MICHAEL A. PALMER este profesor in cadrul Departamentului de Istorie si al Programului de Studii Maritime la Universitatea Carolina de Est. E autorul a doua carti ce au drept tema politicile Statelor Unite in Orientul Mijlociu: On Course to Desert Storm: The U.S. Navy and the Persian Gulf si Guardians of the Gulf: The Growth of American Involvement in the Persian Gulf, 1833-1992.
 


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ultima cruciada - Americanism versus Islamism
Cartea Ultima cruciada - Americanism versus Islamism in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ultima cruciada - Americanism versus Islamism - Michael A. Palmer" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Securitatea si relatiile internationale - Edward A. Kolodziej Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Edward A. Kolodziej
40,80 lei
Animalul Politic - Jeremy Paxman Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Jeremy Paxman
35,99 lei
A doua sansa - Zbigniew Brzezinski Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Zbigniew Brzezinski
16,62 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica