Tridentul lui Neptun

Tridentul lui Neptun - Fred Vargas
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTridentul lui Neptun
  • Autor: Fred Vargas
  • Editura: Trei
  • Colectia: Fiction Connection
  • Categoria: Romane politiste
  • ISBN: 978-973-707-549-9
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 472
  • Format carte:
Comanda acum "Tridentul lui Neptun - Fred Vargas" de pe libraria ishop la pretul de 42,75 lei
Descriere carte:
Arma crimei? Tridentul lui Neptun.

Identitatea unui criminal in serie se ascunde in mitologie.

Comisarul Adamsberg si adjunctul sau, Danglard, se confrunta cu un caz straniu: o fata este ucisa cu o lovitura de trident, obiect care ii trezeste lui Adamsberg niste amintiri dureroase. Cu mult timp inainte, fratele sau a fost acuzat pe nedrept de uciderea iubitei sale, iar arma crimei a fost aceeasi: un trident. Desi il identificase pe criminal, Adamsberg n-a putut dovedi niciodata nevinovatia fratelui sau si esecul acesta l-a urmarit toata viata. Acum simte ca e vorba despre acelasi personaj malefic care, cu ani in urma, a comis o serie de crime sangeroase.

Impreuna cu echipa lui, Adamsberg pleaca la Quebec pentru un curs de specializare in amprentarea genetica. Ajunsi acolo, lucrurile se complica, iar coincidentele bizare apar la tot pasul. Comisarul trebuie sa se lupte atat cu demonii din trecut, cat si cu provocarile prezentului ca sa rezolve inca un caz misterios.

De aceeasi autoare, la Editura Trei, a mai aparut romanul Omul cu cercurile albastre.

?Acest amestec de rigoare stiintifica (...) si de fantezie nestavilita, de precizie milimetrica si de umor da farmec tuturor romanelor lui Fred Vargas. Tridentul lui Neptun este una dintre cele mai izbutite carti ale sale. Un roman politist exceptional, dar si un moment de poezie pura.? Telerama

?Ca intotdeauna, autoarea isi condimenteaza romanul cu personaje venite din trecut, cu indicii bizare si cu anecdote picante. In acest spatiu al libertatii absolute, asa cum il vede ea, Fred Vargas da frau liber imaginatiei. Ea nu scrie niciodata romane care sa te lase indiferent.? Le Nouvel Observateur

?Acum cand alcoolul ii amortise muschii, putea sa reflecteze, sa urmareasca un fir, sa faca supozitii. Sa incerce sa priveasca monstrul pe care evocarea lui Neptun il scosese, in sfarsit, la lumina din propriile caverne. Pasagerul clandestin, teribilul intrus. Asasinul invincibil si trufas pe care-l numea Tridentul. Ucigasul de neinvins care ii daduse viata peste cap, cu treizeci de ani in urma. Vreme de paisprezece ani il vanase, il haituise, tragand de fiecare data nadejde sa-l prinda si pierzandu-si de fiecare data prada miscatoare. Alergand, cazand, ridicandu-se iar.?

Fred Vargas s-a nascut la Paris, in 1957. Este cea mai cunoscuta autoare de romane politiste din Franta. De formatie istoric si arheolog specializat in Evul Mediu, Fred Vargas este cercetatoare la CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique). A inceput sa scrie pe la mijlocul anilor '80. Trei dintre romanele ei au fost recompensate cu Dagger Award (unul dintre cele mai renumite premii literare din Marea Britanie, decernate romanelor politiste si de suspans traduse in limba engleza), fiind primul autor care a inregistrat o asemenea performanta. Numele real al autoarei este Frederique Audoin-Rouzeau, Fred Vargas fiind un pseudonim literar inspirat de unul dintre personajele interpretate de Ava Gardner in filmul The Barefoot Contessa (1954). Cartile lui Fred Vargas se vand in milioane de exemplare in intreaga lume.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Tridentul lui Neptun
Cartea Tridentul lui Neptun in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Tridentul lui Neptun - Fred Vargas" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Fantoma de la Opera  - Gaston Leroux Urmatoarea carte recomandata din categoria Romane politiste
Gaston Leroux
17,95 lei
Maigret si fantoma - Georges Simenon Urmatoarea carte recomandata din categoria Romane politiste
Georges Simenon
18,95 lei
Crima De La Km. 99 - BARBORICA Corneliu Urmatoarea carte recomandata din categoria Romane politiste
BARBORICA Corneliu
8,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Romane politisteCarti recomandate din categoria Romane politiste