Treizeci si cinci de ani in Orient

Treizeci si cinci de ani in Orient - Johann Martin Honigberger
Pret: 27,07 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTreizeci si cinci de ani in Orient
Comanda acum "Treizeci si cinci de ani in Orient - Johann Martin Honigberger" de pe libraria ishop la pretul de 27,07 lei
Descriere carte:
Traducere de Eugen Ciurtin, Ciprian Lupu si Ana Lupascu Editie, studiu introductiv, note, addenda si postfata de Eugen Ciurtin Numele lui Honigberger circula in Romania in mare parte datorita faptului ca Mircea Eliade a scris celebra nuvela fantastica „Secretul doctorului Honigberger”, in care reda o parte din experientele in Orient ale doctorului sas, originar din Brasov. In afara de indianisti, putini cunosc memoriile sale, publicate cu un secol si jumatate in urma. In rastimpul unei jumatati de secol (1819-1869), Honigberger a intreprins cinci calatorii in India, trei in Europa si una in Asia; Sankt Petersburg, Londra, Tunis si Bombay sint extremitatile atinse, desi spre sud ele s ar putea extinde pina la Capul Bunei Sperante, intrucit Honigberger a inconjurat Africa. Numele sau insa era cunoscut dincolo de imensa geografie explorata. In tot acest rastimp, preocuparile sale de capatii au fost: farmacia, medicina (cu diferitele ei ramuri in care se specializeaza pe rind), arheologia, numismatica si botanica. Publicarea memoriilor lui Honigberger in limba romana aduce o deschidere catre o posteritate normala si activa, pe care cu siguranta ar fi meritat o si o merita inca.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Treizeci si cinci de ani in Orient
Cartea Treizeci si cinci de ani in Orient in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Treizeci si cinci de ani in Orient - Johann Martin Honigberger" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Case si oameni din Bucuresti - Andrei Pippidi Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Andrei Pippidi
33,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica