Trecute vieti de fanti si de birlici. Viata si, uneori, opera personajelor

Trecute vieti de fanti si de birlici. Viata si, uneori, opera personajelor - Horia Garbea
Pret: 18,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTrecute vieti de fanti si de birlici. Viata si, uneori, opera personajelor
  • Autor: Horia Garbea
  • Editura: Cartea Romaneasca
  • Colectia: Hors collection
  • Categoria: Eseuri
  • ISBN: 978-973-23-1977-2
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 208
  • Format carte: 130x200
Comanda acum "Trecute vieti de fanti si de birlici. Viata si, uneori, opera personajelor - Horia Garbea" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
Este unica in literatura romana contemporana ideea lui Horia Garbea de a face din personajele literare fiinte reale cu viata si opera proprii. In mod surprinzator autorul reuseste sa le dea dimensiuni noi care cititorilor le-au scapat, nu de putine ori, printre rinduri, si folosind noi chei de lectura, deschide usi interzise.

Horia Garbea este un om-orchestra in apatica literatura romana de azi. I s-ar putea spune scriitor total, dar formula suna prea solemn in cazul sau. Desi in viata de fiecare zi este ceremonios, scriitorul are prea mult spirit ludic pentru a fi caracterizat in termeni gravi." (Alex. Stefanescu)

In sinteza vietii si operei, cita este, a personajelor am preferat lucrarile literare cele mai valoroase, mai cunoscute, mai relevante pentru epoca in care s-au scris si pe cele in care autorii s-au ocupat efectiv de existenta personajelor lor, ca fiinte in carne si oase. Textele in care autorii s-au axat excesiv sau exclusiv pe universul launtric al personajelor si pe speculatiile lor au fost mai putin utile acestui volum. Am rezervat un capitol operei personajelor si el e de-ajuns. (Horia Garbea)

Horia Garbea este un literator inrait caruia nu i-a scapat niciun gen si, probabil, nicio specie literara. Scrie cu aceeasi dexteritate si dezinvoltura poezie, dramaturgie, articole de ziar si comentarii critice. Polivalenta nu-i limiteaza talentul si nu-i impiedica reusita." (Mircea Martin)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Trecute vieti de fanti si de birlici. Viata si, uneori, opera personajelor
Cartea Trecute vieti de fanti si de birlici. Viata si, uneori, opera personajelor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Trecute vieti de fanti si de birlici. Viata si, uneori, opera personajelor - Horia Garbea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cuvinte din exil - Norman Manea, Hannes Stein Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Norman Manea, Hannes Stein
14,20 lei
Apologia plagiatului - Jean-Luc Hennig Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Jean-Luc Hennig
18,52 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri