Tratat de psihologie morala

Tratat de psihologie morala - Constantin Enachescu
Pret: 44,60 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTratat de psihologie morala
  • Autor: Constantin Enachescu
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Collegium. Psihologie
  • Categoria: Psihologie
  • ISBN: 978-973-46-0910-9
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 400
  • Format carte: 165 x 235 mm
Comanda acum "Tratat de psihologie morala - Constantin Enachescu" de pe libraria ishop la pretul de 44,60 lei
Descriere carte:

Tratatul de psihologie morala analizeaza persoana atit in sine, cit si in raport cu ceilalti, din perspectiva valorilor moral-spirituale care o guverneaza. Manifestarile exterioare ale eului sint conditionate de doua extreme: inconstientul pulsional si supraeul moral. Dublu polarizata, fiinta umana incearca astfel sa depaseasca permanent realitatea si pe sine. Psihologia morala completeaza psihologia generala si se configureaza ca o disciplina particulara a cunoasterii referitoare la viata sufleteasca a persoanei umane. Lucrarea se adreseaza psihologilor, studentilor de la facultatile de profil, dar si tuturor celor care vor sa aprofundeze natura complexa a omului ca fiinta morala.  

Cuprins: Problema identitatii persoanei ? Domeniul psihologiei morale ? Intelesul umanului ? Constiinta morala ? Constiinta pervertita ? Eul si formele de afirmare ale acestuia ? Sentimentele si aspiratiile morale ? Ideile morale ? Dublul persoanei si cuplul ? Tipurile de personalitate in psihologia morala ? Forta sufleteasca (vointa si puterea) ? Relatiile interpersonale si conflictele umane ? Psihologia regretului ? Semnificatia destinului ? Umanismul ca doctrina psihomorala



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Tratat de psihologie morala
Cartea Tratat de psihologie morala in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Tratat de psihologie morala - Constantin Enachescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cum sa ne afirmam - Charly Cungi Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Charly Cungi
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihologieCarti recomandate din categoria Psihologie