Tratat de psihiatrie psihodinamica

Tratat de psihiatrie psihodinamica - Glen O. Gabbard
Pret: 123,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTratat de psihiatrie psihodinamica
  • Autor: Glen O. Gabbard
  • Editura: Trei
  • Colectia: Psihologie-Psihoterapie
  • Categoria: Psihologie
  • ISBN: 978-973-707-164-4
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 672
  • Format carte:
Comanda acum "Tratat de psihiatrie psihodinamica - Glen O. Gabbard" de pe libraria ishop la pretul de 123,50 lei
Descriere carte:
Varianta romaneasca a Tratatului de psihiatrie psihodinamica reproduce editia a patra si cea mai recenta a editiei originale. Fata de editiile anterioare, accentul este pus asupra integrarii ultimelor rezultate ale neurostiintelor care, oricat de surprinzator ar parea, demonstreaza ca ?psihoterapia modifica functionarea creierului". De asemenea, ?confirma perspectiva psihanalitica a dezvoltarii". In primele doua capitole au fost incluse principiile de baza si fundamentele teoretice ale psihiatriei psihodinamice. Definitia pe care o da autorul acestei discipline este concludenta si pentru orientarea volumului: ?Psihiatria psihodinamica constituie o abordare diagnostica si terapeutica ce se caracterizeaza printr-un mod de a gandi atat despre pacient, cat si despre clinician, care include conflictul inconstient, deficitele si distorsiunile structurilor intrapsihice si relatiile interne de obiect si care reuneste aceste elemente cu descoperirile contemporane ale neurostiintei."
Pe primul plan in lucrare se afla explicatiile psihologice, dar este evidentiat si suportul neurobiologic si relatia celor doua registre. ?Psihiatrul modern orientat dinamic trebuie sa se straduiasca sa fie bilingv - limbajul creierului si limbajul mintii trebuie ambele stapanite pentru a-i putea oferi pacientului o ingrijire optima."

* * *

Glen Gabbard este profesor de psihiatrie la Colegiul de Medicina Baylor din Houston si psihanalist formator si supervizor la Institutul Galveston din Houston. Principalele sale interese de cercetare sunt: tulburarile de personalitate de tip borderline, mentalizarea la pacientii borderline, psihoterapia psihodinamica si psihanaliza.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Tratat de psihiatrie psihodinamica
Cartea Tratat de psihiatrie psihodinamica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Tratat de psihiatrie psihodinamica - Glen O. Gabbard" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Celebrii Omega 3 In Alimentatia Zilnica - Anne Dufour, Laurence Wittner Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Anne Dufour, Laurence Wittner
20,00 lei
Impotriva Fericirii - Eric G. Wilson Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Eric G. Wilson
17,01 lei
Comunicarea sociala a emotiilor. - Bernard Rime Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Bernard Rime
46,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihologieCarti recomandate din categoria Psihologie