Toate pisicile sunt negre

Toate pisicile sunt negre - Carlos Fuentes
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roToate pisicile sunt negre
Comanda acum "Toate pisicile sunt negre - Carlos Fuentes" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Piesa in trei acte, Toate pisicile sunt negre este in acelasi timp memorie personala si memorie istorica. Tema o constituie istoria unei colonizari, iar locul desfasurarii este Mexicul antic, "singura tara unde intrebarile ?Cine sunt eu??? si ?Cine sunt tatal meu si mama mea?? echivaleaza cu intrebarea: ?Ce inseamna intreaga noastra istorie??". Prologul autorului ne introduce in misterele artei mexicane antice, simbolizate de sarpele impodobit cu pene ce se autodevoreaza: imaginea lui Quetzalcoatl - zeul care i-a creat pe oameni si care a fugit disperat dupa ce si-a vazut chipul in oglinda. Actiunea priveste infruntarea, in momentul culminant al intoarcerii lui Quetzalcoatl, dintre doua lumi (aztecii si conchistadorii), reprezentate de doua personaje. Pe de o parte, imparatul poporului indigen Moctezuma sau "puterea fatalitatii", ramas singur si nelinistit din pricina responsabilitatii imense pe care o impune conditia sa de mostenitor al unei puteri pe cale de a se sfarsi. Pe de alta parte, Hernan Cortes sau "puterea vointei", cel in care imparatul si indigenii il vad pe zeul Quetzalcoatl si asupra caruia proiecteaza simbolul dorintei lor de eliberare. Puntea de legatura intre aceste doua lumi este Malinche, indigena-amanta si purtatoare de cuvant a lui Cortes, cea pentru care ajungerea acestuia la putere inseamna sfarsitul Imperiului Aztec si inceputul unei Noi Epoci.

Toate pisicile sunt negre impune o noua intelegere a actului fondator si a miturilor originare puternic fixate in constiinta culturala.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Toate pisicile sunt negre
Cartea Toate pisicile sunt negre in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Toate pisicile sunt negre - Carlos Fuentes" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Omida - John Fowles Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John Fowles
33,20 lei
Atena - John Banville Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John Banville
22,41 lei
De Profundis - Oscar Wilde Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Oscar Wilde
20,43 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala