Tinutul Ulro

Tinutul Ulro - MILOSZ Czeslaw, Trad. GEAMBASU Constantin
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTinutul Ulro
Comanda acum "Tinutul Ulro - MILOSZ Czeslaw, Trad. GEAMBASU Constantin" de pe libraria ishop la pretul de 13,41 lei
Descriere carte:
Czeslaw Milosz s-a nascut In anul 1911 In localitatea Szetejnie din Lituania; dupa primul razboi mondial s-a mutat cu familia In Polonia. In anii 30 a devenit liderul indiscutabil al avangardei poetice poloneze si In timpul celui de-al doilea razboi mondial a participat la miscarea de rezistenta Impotriva ocupatiei naziste. Dupa ce a lucrat la Radioul National si In serviciul diplomatic, In perioada 1945-1949 este angajat la ambasada polona din Washington. Din 1951 se stabileste la Paris, unde petrece zece ani supravietuind ca scriitor independent. In 1961 este invitat In S.U.A. pentru a ocupa catedra de limbi si literaturi slave de la Universitatea Berkeley California. In 1980 primeste Premiul Nobel pentru literatura. Asa cum afirma Czeslaw Milosz, termenul Ulro a fost preluat de la William Blake, semnificand un tinut trist, unde sunt trimisi toti oamenii mutilati spiritual, In primul rand savantii, adepti ai fizicii lui Newton, dar si aproape toti filozofii si artistii. Iata cum defineste Milosz portretul locuitorului tipic din tinutul Ulro: „Intelect dezmostenit In sens ontologic, sfasiat pe dinlauntru, convins In acelasi timp ca omul nu este nimic In imensitatea unui universum ostil si - Intrucat acest lucru raneste grav mandria umana - omului Ii atribuie importanta suprema. De aici se naste lupta neIncetata dintre aroganta si umilinta, lupta specifica Intregii literaturi moderne, asadar lui Nietzsche, Dostoievski, Kafka, Proust, Sartre ".


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Tinutul Ulro
Cartea Tinutul Ulro in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Tinutul Ulro - MILOSZ Czeslaw, Trad. GEAMBASU Constantin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dansand Spre America - JONG Erica, Trad. NISTOR Irina-Margareta Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
JONG Erica, Trad. NISTOR Irina-Margareta
13,41 lei
RAZBOI SI PACE - Lev Tolstoi Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Lev Tolstoi
94,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica