Timpul ce ni s-a dat. Volumul II (Editia 2011)

Timpul ce ni s-a dat. Volumul II (Editia 2011) - Annie Bentoiu
Pret: 46,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTimpul ce ni s-a dat. Volumul II (Editia 2011)
Comanda acum "Timpul ce ni s-a dat. Volumul II (Editia 2011) - Annie Bentoiu" de pe libraria ishop la pretul de 46,55 lei
Descriere carte:
''In Occident, mi s-a cerut adeseori sa indic o carte din care s-ar putea intelege ce s-a intamplat in Romania in timpul comunismului. De fiecare data, am ridicat din umeri. Nu avem o asemenea carte. Nu exista la noi un Pasternak, un Soljenitin, un Bulgakov, un Havel, un Kundera. Inchisoarea noastra cea de toate zilele de Ion Ioanid si Caietul albastru de Nicolae Balota sunt extraordinare, dar se refera aproape exclusiv la conditia detinutilor politici. Cum era viata de fiecare zi in "libertate", cum au fost infirmizati sufleteste oamenii, pana la a deveni de nerecunoscut, cum s-a distrus sistematic civilizatia romaneasca nu are de unde sa afle un strain. Citind volumul II din Timpul ce ni s-a dat de Annie Bentoiu am inteles insa ca a aparut, in sfarsit, cartea din care se poate afla ce experienta tragica au facut romanii, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, timp de mai mult de patru decenii.'' ( Alex. Stefanescu )

''O carte cu imens profit pentru intelegerea anilor de inceput ai regimului comunist (anii terorii maxime) este cel de-al doilea volum al memoriilor lui Annie Bentoiu, Timpul ce ni s-a dat. [...] Scrisul lui Annie Bentoiu are o seninatate aristocratica, o luminozitate structurala care ii da o foarte mare credibilitate. Spre deosebire de alti autori de literatura memorialistica, victime ale regimului comunist, Annie Bentoiu nu urmareste in primul rand sa scoata in evidenta suferintele prin care au trecut ea si familia sa (evident, nici nu le ascunde), ci sa inteleaga tot ce s-a petrecut, propria viata, dar si specificitatea regimului comunist, resorturile vizibile sau ascunse care au condus spre luarea unor masuri atat de barbare. [...] Timpul ce ni s-a dat este o pledoarie pentru valorile fundamentale ale vietii si un document de neocolit.'' ( Tudorel Urian )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Timpul ce ni s-a dat. Volumul II (Editia 2011)
Cartea Timpul ce ni s-a dat. Volumul II (Editia 2011) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Timpul ce ni s-a dat. Volumul II (Editia 2011) - Annie Bentoiu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ofrande. Memorii - Cornelia Pillat Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Cornelia Pillat
31,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica