Timpul ce ni s-a dat. Memorii 1947?1959

Timpul ce ni s-a dat. Memorii 1947?1959 - Annie Bentoiu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTimpul ce ni s-a dat. Memorii 1947?1959
  • Autor: Annie Bentoiu
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Memorii / Jurnale
  • Categoria: Jurnale
  • ISBN: 978-973-50-2422-2
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 632
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Timpul ce ni s-a dat. Memorii 1947?1959 - Annie Bentoiu" de pe libraria ishop la pretul de 46,99 lei
Descriere carte:

"In Occident, mi s-a cerut adeseori sa indic o carte din care s-ar putea intelege ce s-a intamplat in Romania in timpul comunismului. De fiecare data, am ridicat din umeri. Nu avem o asemenea carte. Nu exista la noi un Pasternak, un Soljenitin, un Bulgakov, un Havel, un Kundera.
inchisoarea noastra cea de toate zilele de Ion Ioanid si Caietul albastru de Nicolae Balota sunt extraordinare, dar se refera aproape exclusiv la conditia detinutilor politici. Cum era viata de fiecare zi in "libertate", cum au fost infirmizati sufleteste oamenii, pana la a deveni de nerecunoscut, cum s-a distrus sistematic civilizatia romaneasca nu are de unde sa afle un strain.
Citind volumul II din Timpul ce ni s-a dat de Annie Bentoiu am inteles insa ca a aparut, in sfarsit, cartea din care se poate afla ce experienta tragica au facut romanii, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, timp de mai mult de patru decenii.''
(Alex. Stefanescu)

''O carte cu imens profit pentru intelegerea anilor de inceput ai regimului comunist (anii terorii maxime) este cel de-al doilea volum al memoriilor lui Annie Bentoiu, Timpul ce ni s-a dat. [...] Scrisul lui Annie Bentoiu are o seninatate aristocratica, o luminozitate structurala care ii da o foarte mare credibilitate.
Spre deosebire de alti autori de literatura memorialistica, victime ale regimului comunist, Annie Bentoiu nu urmareste in primul rand sa scoata in evidenta suferintele prin care au trecut ea si familia sa (evident, nici nu le ascunde), ci sa inteleaga tot ce s-a petrecut, propria viata, dar si specificitatea regimului comunist, resorturile vizibile sau ascunse care au condus spre luarea unor masuri atat de barbare. [...] Timpul ce ni s-a dat este o pledoarie pentru valorile fundamentale ale vietii si un document de neocolit.''
(Tudorel Urian)



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Timpul ce ni s-a dat. Memorii 1947?1959
Cartea Timpul ce ni s-a dat. Memorii 1947?1959 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Timpul ce ni s-a dat. Memorii 1947?1959 - Annie Bentoiu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnal 2003-2009 - Oana Pellea Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Oana Pellea
25,20 lei
Jurnal de calatorie in China - Mlescu Nicolae Spataru Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Mlescu Nicolae Spataru
3,33 lei
Jurnal extim - Michel Tournier Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Michel Tournier
20,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
JurnaleCarti recomandate din categoria Jurnale