Testarea psihologica

Testarea psihologica - Susana Urbina
Pret: 46,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTestarea psihologica
  • Autor: Susana Urbina
  • Editura: Trei
  • Colectia: Psihologie-Psihoterapie
  • Categoria: Psihoterapie
  • ISBN: 978-973-707-319-8
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 0
  • Format carte:
Comanda acum "Testarea psihologica - Susana Urbina" de pe libraria ishop la pretul de 46,55 lei
Descriere carte:
Ghid pentru utilizarea competenta a testelor Testarea psihologica subliniaza principiile de baza ale psihometriei si ofera informatiile necesare pentru intelegerea, evaluarea si utilizarea competenta a testelor psihologice. Dupa o introducere in istoria dezvoltarii si utilizarii testelor psihologice, autoarea prezinta metodele statistice folosite cel mai frecvent in testare, cadrul de referinta pentru interpretarea scorurilor unui test, consideratii legate de fidelitate, validitate si construirea itemilor unui test, precum si indicatii cu privire la selectarea, administrarea si scorarea testelor si comunicarea rezultatelor obtinute. In fiecare capitol sunt subliniate conceptele cheie, sunt indicate resurse suplimentare relevante. Teoria si cercetarea sunt imbinate echilibrat in text, iar materialul ilustrativ este din plin prezent. Cartea este utila atat studentilor la psihologie, cat si practicienilor din domeniul evaluarii psihologice, si este o lectura accesibila pentru un cititor nespecialist, interesat de domeniul testarii psihologice.

Susana Urbina este profesor de psihologie la University of North Florida, unde preda din 1976 cursuri de testare psihologica si evaluare psihologica. Este coautor al celei de-a saptea editii a Psychological Testing , alaturi de Anne Anastasi. A publicat numeroase articole in domeniul testarii psihologice, a condus cercetari de validare a testelor si a fost consultant pentru proiecte de construire si standardizare a diferitelor teste. Este presedinta Comisiei pentru teste psihologice si evaluare si a Comisiei pentru practica si standarde profesionale din cadrul Asociatiei Americane de Psihologie (APA).

Cuprins:
Unu. Introducere in testele psihologice si utilizarea lor
Doi. Statistica esentiala pentru testare
Trei. Aspecte esentiale ale interpretarii scorurilor obtinute la test
Patru. Aspecte esentiale ale fidelitatii
Cinci. Aspecte esentiale ale validitatii
Sase. Consideratii esentiale despre itemi
Sapte. Aspecte esentiale ale utilizarii testelor
Anexa A. Testele disponibile comercial mentionate in text
Anexa B. Adresele editurilor care publica teste si ale distribuitorilor
Anexa C. Tabel al ariilor situate sub curba normala
Bibliografie
Multumiri


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Testarea psihologica
Cartea Testarea psihologica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Testarea psihologica - Susana Urbina" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Tulburarile severe de personalitate. Probleme curente in practica clinica - Bert van Luyn (coord), W. John Livesley (coord. ), Salman Akhtar (coord. ) Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihoterapie
Bert van Luyn (coord), W. John Livesl...
61,66 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihoterapieCarti recomandate din categoria Psihoterapie