Testamentul lui seneca

Testamentul lui seneca - Pedro Galvez
Pret: 28,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTestamentul lui seneca
  • Autor: Pedro Galvez
  • Editura: All
  • Colectia: Roman Istoric
  • Categoria: Roman istoric
  • ISBN: 973-724-180-0
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 320
  • Format carte:
Comanda acum "Testamentul lui seneca - Pedro Galvez" de pe libraria ishop la pretul de 28,40 lei
Descriere carte:


Un roman neobisnuit, o evocare magistrala a vietii senatorului si filosofului Seneca, intriga politica a unei ere si un portret de exceptie al imparatului-tiran, Nero.

Nero are 25 de ani. Seneca, profesorul si consilierul imparatului Nero, asista indurerat la evolutia fiului sau adoptiv, care se inraieste si se lasa manipulat de noua lui amanta, Poppaea si a noului sau consilier, Tigellinus. Intre timp sotia lui Nero fusese torturata si ucisa cu consimtamantul imparatului. Seneca simte, la randul lui, ca a cazut in dizgratie si ca ar putea cumva sa devina o victima a intrigii de la curte. Temandu-se pentru viata sa, considera ca a sosit momentul sa paraseasca Roma si sa se dedice filosofiei in Atena, dar imparatul nu ii permite. In final se refugiaza pe Muntele Vezuviu, unde tine un post sever si isi dedica timpul reflectiei si activitatii intelectuale. Dupa aceasta perioada este complet revigorat si intinerit. Si se dedica intens scrisului. Credea ca-si gasise, in sfarsit, calea spre libertate.

Totusi, din trecut il podidesc amintirile amare ale   intrigilor politice legate de: conspiratia impotriva Agrippinei, mama lui Nero, si moartea acesteia, pe care si el o aprobase, fapt care i-a permis protejatului sau sa acceada la tron. Isi aminteste de propria lui mama, protectoare si ingaduitoare, in contrast cu tatal lui autoritar si crud, si de copilaria si tineretea chinuite de o sanatate precara, care l-au facut tinta batjocurii colegilor. Insa bolnaviciosul, dar genialul Seneca reuseste sa-si perfectioneze discursul si sa ajunga orator in Senat. Dar azi, cand nu stie daca mai poate conta pe afectiunea lui Nero, singura lui consolare e tanara si frumoasa lui sotie.
Iar Nero crede ca Seneca ar putea fi implicat in acest complot

Pedro Galvez s-a nascut la Malaga, a studiat antropologia la Universitatea din Caracas, economia la Scoala Superioara de Economie din Berlin, iar ziaristica, sociologia si politologia la Universitatea din Munchen. A publicat urmatoarele opere: Historia de una hormiga (Povestea unei furnici), El duende (Spiridusul), Desarraigo (Dezradacinarea), Hypatia y Neron (Hypatia si Nero), ultimele doua fiind traduse in greaca si, respectiv, in germana.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Testamentul lui seneca
Cartea Testamentul lui seneca in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Testamentul lui seneca - Pedro Galvez" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Iulian - Gore Vidal Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Gore Vidal
37,95 lei
Cautarile coronerului John - Bernard Knight Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Bernard Knight
23,74 lei
Machu Pichu, Cetatea Secreta - Antoine B. Daniel Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Antoine B. Daniel
23,74 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Roman istoricCarti recomandate din categoria Roman istoric