Teoria sociala a politicii internationale

Teoria sociala a politicii internationale - Alexander Wendt
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTeoria sociala a politicii internationale
  • Autor: Alexander Wendt
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Collegium. Relatii Internationale
  • Categoria: Sociologie
  • ISBN: 978-973-46-1278-9
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 416
  • Format carte: 160 x 235
Comanda acum "Teoria sociala a politicii internationale - Alexander Wendt" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Cea mai interesanta si mai inovatoare contributie in domeniul relatiilor internationale din ultimul deceniu, Teoria sociala a politicii internationale este construita pornind de la argumentul potrivit caruia modul in care statele se percep unele pe altele are consecinte asupra relatiilor dintre ele. Perspectiva propusa, numita constructivista si aflata adesea in opozitie fata de curentele dominante din teoria relatiilor internationale, s-a impus in mare parte datorita acestui volum si eforturilor lui Alexander Wendt de a gasi puncte de convergenta cu toate celelalte abordari. Conform teoriei constructiviste, interactiunea internationala genereaza ?culturi ale anarhiei? diferentiate in functie de gradul in care diversii actori se percep ca inamici, rivali sau prieteni. Aceste roluri contribuie la definirea intereselor si a capacitatilor statelor si genereaza anumite tendinte in sistemul international. Nu mai putin important, transformarea structurala a unei culturi si aparitia alteia depind de mai multi factori, in special de interdependenta statelor, experienta comuna si imaginarea unei sorti comune, gradul de omogenizare a relatiilor dintre ele si masura in care isi controleaza impulsurile agresive. Volumul se adreseaza studentilor si profesorilor de la facultatile de stiinte politice si relatii internationale, dar si tuturor celor interesati de mecanismele politicii internationale.

Cuprins: Patru sociologii ale politicii internationale ? Realismul stiintific si formele sociale ? Despre constituirea puterii si a interesului ? Statul si problema agentei corporative ? Trei culturi ale anarhiei ? Procesul si schimbarea culturala

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Teoria sociala a politicii internationale
Cartea Teoria sociala a politicii internationale in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Teoria sociala a politicii internationale - Alexander Wendt" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Sfarsitul lumii libere - Adrian Alexe Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
Adrian Alexe
19,00 lei
Sociologie - Lazar Vlasceanu (coordonator) Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
Lazar Vlasceanu (coordonator)
75,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
SociologieCarti recomandate din categoria Sociologie