Teoria generala a dreptului de preemtiune

Teoria generala a dreptului de preemtiune - Ion Negru
Pret: 38,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTeoria generala a dreptului de preemtiune
Comanda acum "Teoria generala a dreptului de preemtiune - Ion Negru" de pe libraria ishop la pretul de 38,00 lei
Descriere carte:
In definirea preemtiunii, autorul ne ofera explicatii lingvistice, de natura sa releve elementul comun al notiunilor de preemtiune, prioritate si preferinta, subliniind ca sensul juridic al unui termen decurge din functia pe care o are in contextul normativ in care este utilizat. Observatiile sale il conduc la o definitie completa a dreptului de preemtiune, ca drept subiectiv civil conferit de lege anumitor categorii de persoane de a cumpara cu prioritate un bun, atunci cand proprietarul sau s-a hotarat sa-l instraineze sau sa-l valorifice prin alte contracte stabilite de lege, la pret si in conditii egale cu tertii.

Dreptul de preemtiune este analizat ca un mecanism complex, bazat pe reguli proprii care ii determina structura si ii asigura rigoarea: principiul prioritatii, ca element fundamental al dreptului de preemtiune, principiul interventiei preemtorului la pret si in conditii egale cu tertii si caracterul facultativ al interventiei preemtorului.

Prezentarea succinta a unor probleme dezbatute in aceasta monografie urmareste sa atraga atentia si sa trezeasca interesul pentru lectura acesteia. Suntem convinsi ca atat teoreticienii dreptului, cat si practicienii o vor gasi interesanta si utila deopotriva si vor fi sedusi de minutiozitatea analizei, de persuasiunea argumentarii, de limbajul clar si concis al celui care se ocupa cu sarguinta si rigoare, de o buna bucata de vreme, de teoria dreptului civil.

Prof. univ. dr. Ion Lula

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Teoria generala a dreptului de preemtiune
Cartea Teoria generala a dreptului de preemtiune in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Teoria generala a dreptului de preemtiune - Ion Negru" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pasivul succesoral - Adriana Laura Banu Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept civil
Adriana Laura Banu
29,00 lei
Drept Civil. Partea Generala - Dogaru Ion, Sevastian Cercel Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept civil
Dogaru Ion, Sevastian Cercel
33,00 lei
Dictionar de drept civil si proceduri civile - Radescu Dumitru, Radescu Elena, Stoican Georgeta Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept civil
Radescu Dumitru, Radescu Elena, Stoic...
113,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept civilCarti recomandate din categoria Drept civil