Teoria Statului De Drept

Teoria Statului De Drept - Gilia Claudia
Pret: 33,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTeoria Statului De Drept
  • Autor: Gilia Claudia
  • Editura: CH Beck
  • Colectia:
  • Categoria: Drept
  • ISBN: 978/973/115/126/7
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 392
  • Format carte:
Comanda acum "Teoria Statului De Drept - Gilia Claudia" de pe libraria ishop la pretul de 33,90 lei
Descriere carte:

Conceptul statului de drept a revenit în actualitate în ultimele decenii, mai ales în statele ex-comuniste. În publicistica stiintifica, dar mai ales în cea mediatica, exista o multitudine de referiri la statul de drept, multe dintre acestea având însa un continut confuz. Aflata pe buzele tuturor, expresia „stat de drept” a fost utilizata, adesea, în ipostaze neizbutite.
Lucrarea de fata este consacrata unei analize profunde a conceptului de stat de drept, autoarea realizând prin demersul sau un examen atent si complet al originilor sociale, politice si institutionale, a evolutiei doctrinare prin care a trecut, a modului în care a fost receptionat si impus în documente constitutionale si internationale, precum si a modalitatilor în care este transpus de Guvernant în politici publice, statul de drept. Inventariind diferitele modele de stat de drept: Rule of Law, Rechtsstaat, Etat de droit, autoarea reuseste performanta redactarii unei splendide minimonografii sub aspect de analiza, de o deosebita încântare pentru cititorul avizat.

Lucrarea este utila tuturor studentilor si masteranzilor de la facultatile cu profil juridic si politic, politologilor, dar în acelasi timp utila si pentru lumea politica, pentru un larg cerc de cititori, prin implicatiile de ordin practic privind consolidarea statului de drept în România, ca si a solutionarii grabnice a unor incertitudini a ceea ce trebuie sa fie un stat de drept, inclusiv din perspectiva integrarii României în Uniunea Europeana.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Teoria Statului De Drept
Cartea Teoria Statului De Drept in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Teoria Statului De Drept - Gilia Claudia" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Medicina legala - Iftenie Valentin , Dermengiu Dan Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept
Iftenie Valentin , Dermengiu Dan
56,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
DreptCarti recomandate din categoria Drept