Teologia in contextul stiintei

Teologia in contextul stiintei - John Polkinghorne
Pret: 20,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTeologia in contextul stiintei
  • Autor: John Polkinghorne
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Stiinta, Spiritualitate, Societate
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 978-606-588-020-7
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 232
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Teologia in contextul stiintei - John Polkinghorne" de pe libraria ishop la pretul de 20,90 lei
Descriere carte:
In orice moment al vietii, fiecare dintre noi e situat intr-un loc anume, care ii ofera o perspectiva anume. Nimeni nu poate privi lucrurile fara absolut niciun punct de vedere. Iar contextul este unul dintre cei mai importanti factori in formarea opiniilor si a discursurilor de orice natura. Contextul societatii noastre este unul normat de stiinta - o evidenta. In cartea de fata, John Polkinghorne propune un model de a face teologie in contextul nostru de astazi, cel stiintific.

John Polkinghorne s-a nascut la 16 octombrie 1930 in Weston-super-Mare (Marea Britanie), a predat matematica 11 ani la Cambridge, dupa care a optat pentru studii de teologie, iar in 1977 a fost hirotonit preot in Biserica Angli­cana. Din 1988 pana in 1996 a fost presedinte al Queen?s College (Cambridge). A activat ca membru al Comitetului pentru etica medicala de la British Medical Association, al Comisiei pentru genetica umana si al Comisiei pentru doctrina in Sinodul general al Bisericii Angliei. Printre numeroasele premii si distinctii acordate se numara si Premiul Templeton, in 2002, pentru contributiile aduse la cercetarea dialogului dintre stiinta si teologie.

Cartile lui John Polkinghorne sunt traduse in 18 limbi, cateva dintre cele mai semnificative volume fiind: The Way the World is: The Christian Perspective of a Scientist (1992), The Faith of a Physicist (1994), Belief in God in an Age of Science (1998), The End of the World and the Ends of God (2000, cu Michael Welker), Science and Creation (2002), The God of Hope and the End of the World (2002).

Volumul Quarks, Chaos, and Christianity (1994) a aparut in traducere romaneasca la Curtea Veche Publishing, sub titlul Quarci, haos si crestinism. Intrebari pentru stiinta si religie (2006).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Teologia in contextul stiintei
Cartea Teologia in contextul stiintei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Teologia in contextul stiintei - John Polkinghorne" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cabala - Alexandru Safran Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Alexandru Safran
28,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie