Teatru (Domnisoara din Tacna; Kathie si hipopotamul; Chunga)

Teatru (Domnisoara din Tacna; Kathie si hipopotamul; Chunga) - Mario Vargas Llosa
Pret: 20,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTeatru (Domnisoara din Tacna; Kathie si hipopotamul; Chunga)
Comanda acum "Teatru (Domnisoara din Tacna; Kathie si hipopotamul; Chunga) - Mario Vargas Llosa" de pe libraria ishop la pretul de 20,90 lei
Descriere carte:
Teatrul si imagistica acestuia constituie, sunt sigur, un genprivilegiat care are posibilitatea sa reprezinte nelinistea aceluilabirint de ingeri, demoni si minuni care nu este altceva decatsalasul dorintelor noastre.
Daca in Lima anilor '50, orasul in care am inceput sa scriu, ar fiexistat o miscare teatrala, este foarte probabil ca, in loc deromancier, sa fi devenit dramaturg. Pentru ca teatrul, de pe vremea cand inca purtam pantaloni scurti si am vazut la Teatrul Segura o punere in scena a piesei Moartea unui comis-voiajor de Arthur Miller [?], a fost prima mea iubire. [?]Desi mi-am dedicat viata altor genuri de literatura, iubirea precoce pentru teatru nu s-a stins niciodata si a continuat sa palpaie acolo in umbra, dand dovada in acest sens chiar piesele cuprinse in acest volum.
Scrierea lor a fost o permanenta placere si in acelasi timp o lectie de modestie si de sinteza, caci, spre deosebire de romancier, care este atotputernic si extrem de liber, autorul de teatru trebuie sa-si accepte conditia de simpla piesa a unui mecanism in care actorii, regizorii, scenografii, la fel cu timpul si mijloacele, joaca un rol principal in succesul sau esecul spectacolului.
MARIO VARGAS LLOSA


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Teatru (Domnisoara din Tacna; Kathie si hipopotamul; Chunga)
Cartea Teatru (Domnisoara din Tacna; Kathie si hipopotamul; Chunga) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Teatru (Domnisoara din Tacna; Kathie si hipopotamul; Chunga) - Mario Vargas Llosa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Teatru II - Valeriu Anania Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
Valeriu Anania
52,16 lei
Adevarata poveste a Sfantului Genest - Jean Rotrou Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
Jean Rotrou
25,11 lei
Moartea tragediei - George Steiner Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
George Steiner
35,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
TeatruCarti recomandate din categoria Teatru