Taxele De Timbru si Timbrul Judiciar. Culegere De Practica Judiciara

Taxele De Timbru si Timbrul Judiciar. Culegere De Practica Judiciara - Pena Adriana
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTaxele De Timbru si Timbrul Judiciar. Culegere De Practica Judiciara
Comanda acum "Taxele De Timbru si Timbrul Judiciar. Culegere De Practica Judiciara - Pena Adriana" de pe libraria ishop la pretul de 19,62 lei
Descriere carte:
Constitutia nu prevede gratuitatea justitiei. In aceste conditii, legiuitorul este liber sa stabileasca, pentru judecarea unor categorii de cauze, taxe judiciare de timbru, acoperind pe aceasta cale o parte din cheltuielile efectuate pentru functionarea serviciului public al justitiei, obligatie impusa de altfel prin art. 56 alin. (1) din Legea fundamentala.
Astfel, actiunile si cererile introduse la instantele judecatoresti de catre justitiabili sunt guvernate de principiul universalitatii obligatiei de plata a taxelor judiciare de timbru, scutirea de la plata fiind o exceptie ce trebuie expres prevazuta de lege.
Intrucat plata taxei judiciare de timbru este o conditie impusa de lege pentru inceperea procesului, obligatia de plata anticipata a acestei taxe este justificata, ca si sanctiunea anularii actiunii sau a cererii, in caz de neplata.
Lucrarea de fata trateaza problematica taxelor judiciare de timbru si a timbrului judiciar asa cum este abordata in practica judecatoreasca, cuprinzand peste 100 de decizii si sentinte relevante pentru acest domeniu.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Taxele De Timbru si Timbrul Judiciar. Culegere De Practica Judiciara
Cartea Taxele De Timbru si Timbrul Judiciar. Culegere De Practica Judiciara in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Taxele De Timbru si Timbrul Judiciar. Culegere De Practica Judiciara - Pena Adriana" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
JurisprudentaCarti recomandate din categoria Jurisprudenta