Tatuajele in Romania

Tatuajele in Romania - Nicolae S. Minovici
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTatuajele in Romania
Comanda acum "Tatuajele in Romania - Nicolae S. Minovici" de pe libraria ishop la pretul de 22,80 lei
Descriere carte:
Chestiunea tatuajelor a jucat si joaca inca si azi un mare rol atat in etnologie sau antropologie, cat si mai cu seama in   medicina legala in chestiunea identitatii, unde pana mai deunazi, de cand serviciul de identificare bazat pe date stiintifice, adica pe antropometrie, a facut ca tatuajul, ca mijloc de a stabili identitatea, sa ramana pe planul al doilea.
Cu toate acestea, azi inca, prin varietatea si numarul lor, ta-tuajele ne arata adeseori stadiile vietii unui individ si cate-odata profilul sau moral. Ele sunt cicatrici vorbitoare, dupa cum le numeste profesorul Lacassagne. In medicina judiciara nu exista un semn mai bun de identitate ca tatuajele, prin caracterul permanentei, al duratei si dificultatii de a le face sa dispara.

Etnologia tatuajelor, care apartine mai tuturor popoarelor din celelalte continente, ne arata ca decorarea pielii, atat de cultivata in toate timpurile si la toate popoarele sub forme variate, tine de unul dintre instinctele primordiale ale umanitatii: dorinta de a placea.

Dr. N. S. Minovici


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Tatuajele in Romania
Cartea Tatuajele in Romania in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Tatuajele in Romania - Nicolae S. Minovici" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Captiva - Julie Gregory Urmatoarea carte recomandata din categoria Diverse
Julie Gregory
18,90 lei
Pentru O Fiinta Cu Totul Speciala, Bunica - BROWN Pam, Ilustr. CLARKE Juliette, Trad. FOCSENEANU Veronica Urmatoarea carte recomandata din categoria Diverse
BROWN Pam, Ilustr. CLARKE Juliette, T...
13,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
DiverseCarti recomandate din categoria Diverse