Tarotul - Magia in cotidian

Tarotul - Magia in cotidian - Hajo Banzhaf
Pret: 22,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTarotul - Magia in cotidian
Comanda acum "Tarotul - Magia in cotidian - Hajo Banzhaf" de pe libraria ishop la pretul de 22,80 lei
Descriere carte:
Cartile nu mint" este o afirmatie binecunoscuta, care provine din finalul poeziei "Ghicitoarea in carti" de Adalbert von Chamisso. Ce merita sa retinem din ea? Oare chiar ne putem baza pe Arcane sau, pana la urma, totul este pura intamplare?

Da, este o intamplare, dar nu una oarecare, ci una importanta. Aceasta idee ar trebui sa ne incante. Pentru multi, intamplarea este ceva lipsit de insemnatate, arbitrar si, uneori, chiar absurd, ei neintelegand cum poate fi luata in serios o conjunctura oarecare, atata timp cat, punand aceeasi intrebare succesiv, putem extrage Arcane diferite.

Acest lucru este adevarat, in parte, dar nu ne spune nimic, caci natura intamplarii consta tocmai in faptul ca nu se repeta sistematic. A dovedi ceva repetand un experiment oarecare si constatand ca, de fiecare data, se ajunge la acelasi rezultat este o metoda verificata in lumea rationala. Pentru ca aceste experimente sa se desfasoare fara probleme, in laborator se creeaza conditii experimentale, inlaturandu-se pe cat posibil factorii subiectivi. Daca in cazul acestor experimente, intamplarea reprezinta un factor perturbator, ce trebuie evitat cu orice pret, in universul Tarotului, ea confera cea mai importanta sursa de informatie. De aceea, in acest caz, nu se preteaza metoda verificarii obiective. Semnificatia Arcanelor este data tocmai de conjunctura unica, intamplatoare, in care privirea se oglindeste intr-un mod magic. Faptul ca nu este o experienta repetabila este irelevant. Am putea face o paralela cu lumea viselor: atunci cand avem un vis semnificativ, nu este nevoie sa se repete cinci nopti la rand pentru a-l lua in serios. De aceea, si cand folosim Arcanele de Tarot, doar prima extragere este decisiva. Daca repetam procedura, ele fie vor avea o semnificatie secundara, fie nu vor avea nici un fel de valoare.

Psihologia ofera o alta acceptiune: putem privi sfatul Arcanelor ca pe un dialog cu propriul subconstient. Prin intermediul lor, subconstientul, bogat in simboluri si extrem de plastic, ne va indica un raspuns, pe care noi il vom traduce, apoi, in limbajul constient.

Desigur ca, prin Tarot, nu avem acces la adevaruri general valabile si obiective, ca in alte domenii, dar cu toate acestea, raspunsul Arcanelor nu este total intamplator si lipsit de semnificatie. Putem compara veridicitatea informatiilor oferite de ele cu sfaturile unui batran intelept. Sunt ca niste povete pe care le auzim cu placere, le luam in serios si le aceptam plini de insufletire. Bineinteles ca folosirea Arcanelor nu inseamna sa ne vindem sufletul, sa devenim dependenti de ele sau sa ne supunem orbeste sfaturilor acestora. Se spune ca "Tarotul este un servitor bun, dar un stapan prost". Acest motto ilustreaza foarte bine modul in care ar trebui sa lucram cu Arcanele. Cine doar se serveste de sfatul lor va avea numai de castigat. Cine, in schimb, nu mai iese din casa decat atunci cand ii permit Arcanele deviaza de la adevaratul inteles al Tarotului.

 

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Tarotul - Magia in cotidian
Cartea Tarotul - Magia in cotidian in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Tarotul - Magia in cotidian - Hajo Banzhaf" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Filosofia Libertatii - Rudolf Steiner Urmatoarea carte recomandata din categoria Astrologie/Esoteric
Rudolf Steiner
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Astrologie/EsotericCarti recomandate din categoria Astrologie/Esoteric