TEORIA SI PRACTICA ANALIZEI GRAMATICALE. DISTINCTII SI...DISTINCTII

TEORIA SI PRACTICA ANALIZEI GRAMATICALE. DISTINCTII SI...DISTINCTII - NEAMTU, G. G.
Pret: 37,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTEORIA SI PRACTICA ANALIZEI GRAMATICALE. DISTINCTII SI...DISTINCTII
  • Autor: NEAMTU, G. G.
  • Editura: Paralela 45
  • Colectia: GRAMATICILE PARALELA 45
  • Categoria: Limba romana
  • ISBN: 978-973-47-0533-7
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 508
  • Format carte: 16x 23,5
Comanda acum "TEORIA SI PRACTICA ANALIZEI GRAMATICALE. DISTINCTII SI...DISTINCTII - NEAMTU, G. G." de pe libraria ishop la pretul de 37,05 lei
Descriere carte:
Specialist in disciplina Limba romana contemporana (morfologie si sintaxa ? teorie si analiza) si sef al Catedrei de limba romana de la Facultatea de Litere a Universitatii ?Babes-Bolyai? din Cluj-Napoca, G.G. NEAMTU este un nume de referinta al scolii de gramatica romanesti, fiind prezent cu numeroase studii si articole de specialitate in reviste ca: Limba romana, Studii si cercetari lingvistice, Studia Universitatis ?Babes-Bolyai?. Philologia, Dacoromania, Excelsior, Perspective. De acelasi autor: Predicatul in limba romana. O reconsiderare a predicatului nominal, Bucuresti, Editura Stiintifica si Enciclopedica, 1986; Elemente de analiza gramaticala. 99 de confuzii/distinctii, Bucuresti, Editura Stiintifica si Enciclopedica, 1989; Teoria si practica analizei gramaticale. Distinctii si... distinctii [editia I], Cluj-Napoca, Editura Excelsior, 1999.
Lucrarea de fata este un excelent compendiu de gramatica in termenii distinctie/confuzie, corect/incorect, pornind de la premisa ca insusi faptul de a sti ce cu ce si mai ales de ce se confunda constituie, firesc, un pas important spre a nu mai confunda! Autorul face cat se poate de explicit rationamentul care ar trebui sa stea la baza unei analize gramaticale corecte, punand la dispozitia studentilor si specialistilor o carte menita sa elimine multe dintre dificultatile analizei gramaticale, in cadrul unui algoritm general acceptat ori in prelungirea acestuia, sa clarifice multe dintre controversele gramaticale si sa ofere noi posibilitati de interpretare. O carte de referinta in toate bibliografiile de specialitate!

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre TEORIA SI PRACTICA ANALIZEI GRAMATICALE. DISTINCTII SI...DISTINCTII
Cartea TEORIA SI PRACTICA ANALIZEI GRAMATICALE. DISTINCTII SI...DISTINCTII in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "TEORIA SI PRACTICA ANALIZEI GRAMATICALE. DISTINCTII SI...DISTINCTII - NEAMTU, G. G." sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Limba romanaCarti recomandate din categoria Limba romana