Sufletul si umbra

Sufletul si umbra - Valentin Protopopescu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSufletul si umbra
Comanda acum "Sufletul si umbra - Valentin Protopopescu" de pe libraria ishop la pretul de 18,90 lei
Descriere carte:


Sufletul si umbra. Noi texte de psihanaliza culturala reprezinta o mostra clara de gandire psihanalitica, indiferent daca aceasta gandire s-a concretizat in studii si eseuri de gen, in cronici scrise in marginea cartilor de psihanaliza, in micropsihanalizarea catorva episoade din viata cotidiana public-culturala sau in dialogurile purtate cu psihanalisti romani ori francezi pe varii teme intelectuale. Coerenta in conceperea ei, lucrarea de fata este totodata la fel de diversa si de "colorata" ca si viata oricaruia dintre noi. Autorul nefiind manat de ambitii canonice sau exhaustive, rezulta ca nici infatisarea cartii sale nu face catusi de putin concurenta ideii de "tratat" ori de expunere academica.
Valentin Protopopescu

"Valentin Protopopescu este de pe-acum, asa cum o demonstreaza eseurile sale, un excelent si incomod reprezentant al interpretarii psihanalitice a culturii".
Vasile Dem. Zamfirescu

"Valentin Protopopescu este violent in ton si inconfortabil in idee, dar se acopera cu argumente si rationeaza strans, pastrand in stil perfecta civilitate. El este un voluntar insurgent al tuturor cauzelor in care crede".
Horia Garbea

"Doxat, cu deschidere catre teritorii si discipline foarte diverse, cu o buna dictiune a ideilor... eseistul Valentin Protopopescu este casant si "usturator", ironic la nevoie".
Paul Cernat

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sufletul si umbra
Cartea Sufletul si umbra in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sufletul si umbra - Valentin Protopopescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cite ceva despre Melanie Klein - Robert Hinshelwood, Susan Robinson, Oscar Zarate Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
Robert Hinshelwood, Susan Robinson, O...
13,30 lei
Dupa Freud - Jean-Bertrand Pontalis Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
Jean-Bertrand Pontalis
0,00 lei
Opere, vol. 8 - Comicul si umorul - Sigmund Freud Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
Sigmund Freud
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihanalizaCarti recomandate din categoria Psihanaliza