Substanta morala a dreptului

Substanta morala a dreptului - Ion Irineu Popa
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSubstanta morala a dreptului
  • Autor: Ion Irineu Popa
  • Editura: Universul Juridic
  • Colectia: Biblioteca de drept public (monografii si teze de doctorat)
  • Categoria: Drept
  • ISBN: 978-973-127-131-6
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 432
  • Format carte: - 14,5x20
Comanda acum "Substanta morala a dreptului - Ion Irineu Popa" de pe libraria ishop la pretul de 44,00 lei
Descriere carte:
Autorul propune, prin aceasta lucrare bine documentata si curajoasa, mai mult decat arata insusi titlul lucrarii, si anume o viziune ontologica integratoare, in care morala, sociologia, filosofia sa se impleteasca in chip natural pentru a releva, sub auspiciile divine ale crestinismului, adevarata justificare a Dreptului.

Punctand adevarul de necontestat ca intreaga civilizatie europeana e fundamentata pe credinta in Iisus Hristos, autorul afirma ca desacralizarea Dreptului are consecinte tragice, putandu-se ajunge chiar la situatia grotesca ca locul judecatorului sa fie luat de catre calculator, care sa judece conform unor norme si spete tip.

Parcurgand tezele unei vaste pleiade de teoreticieni ai dreptului, precum filozofi greci antici sau germani din epoca moderna, cugetatori francezi renascentisti, sociologi din secolul al XIX-lea, cercetatori contemporani, autorul arata lacunele fundamentarii laice a dreptului, criticand " disocierea adevarului despre om si lege de constiinta morala".

Lucrarea " Substanta morala a dreptului" este o incursiune vasta, docta si, in special, pasionata in istoria Dreptului si in istoria Omului, istorii ce se impletesc, potrivit autorului, nu dintotdeauna, ci de cand Omul a cazut din starea sa primordiala, cand isi era de ajuns siesi, si a avut nevoie de " altul". Adica incepand de la primele grupuri umane si culminand cu structura cea mai puternica inca si in prezent, Statul.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Substanta morala a dreptului
Cartea Substanta morala a dreptului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Substanta morala a dreptului - Ion Irineu Popa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Elementele dreptului natural si politic - Hobbes Thomas Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept
Hobbes Thomas
25,69 lei
Dreptul mediului. Sisteme de management de mediu - Badescu Valentin-Stelian Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept
Badescu Valentin-Stelian
47,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
DreptCarti recomandate din categoria Drept