Sub Ochii Occidentului

Sub Ochii Occidentului - Joseph Conrad
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSub Ochii Occidentului
  • Autor: Joseph Conrad
  • Editura: Nemira
  • Colectia: Nemira Clasic
  • Categoria: Literatura clasica
  • ISBN: 978-973-143-095-9
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 512
  • Format carte: Buzunar 107 x 178
Comanda acum "Sub Ochii Occidentului - Joseph Conrad" de pe libraria ishop la pretul de 22,41 lei
Descriere carte:
Romanul Sub ochii Occidentului, aparut pentru prima oara in 1911 si considerat una din operele majore ale lui Joseph Conrad, evoca ferocitatea unui regim autocratic, starea Rusiei si a reactiilor morale si emotionale ale temperamentului rus sub presiunea abuzului tiranic. Dincolo de opiniile drastice despre caracterul rus, romanul se dovedeste a fi o replica la Crima si pedeapsa de Dostoievki.

Razumov, un stralucit student din St. Petersburg, preocupat mai ales de munca lui, de studii si de propriul viitor, afla cu indiferenta de asasinarea unui tiranic om de stat. Ajuns acasa, il gaseste chiar pe anarhistul criminal, colegul sau, Victor Haldin, care se ascundea de justitie in apartamentul acestuia. Studentul Razumov il tradeaza pe colegul Haldin, nu inainte de a avea conflicte mentale si ezitari destul de asemanatoare cu cele ale lui Raskolnikov inaintea faptei. Ezitarile, incercarile de debarasare, tradarea si interogatoriul sunt si ele destul de dostoievskiene, transcrise insa in alt spirit.

? Sub ochii Occidentului releva antipatia lui Conrad fata de Rusia autocratica [...], o antipatie ce-si gasea metafizica in sondarea . Cu toate intentiile polemice, calitatile si coerenta lui il indreptatesc la titlul de singurul roman dostoievskian notabil din literatura engleza."
Alexandru Vlad

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sub Ochii Occidentului
Cartea Sub Ochii Occidentului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sub Ochii Occidentului - Joseph Conrad" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Voica. Pontiful - Henriette Yvonne Stahl Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Henriette Yvonne Stahl
13,20 lei
Copilaria, adolescenta, tineretea - Lev Nikolaevici Tolstoi Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Lev Nikolaevici Tolstoi
13,20 lei
Palatele verzi - W.H. Hudson Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
W.H. Hudson
22,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica