Studii de economie.Contributii de analiza logica, epistemologie si metodologica

Studii de economie.Contributii de analiza logica, epistemologie si metodologica - Emil Dinga
Pret: 37,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roStudii de economie.Contributii de analiza logica, epistemologie si metodologica
  • Autor: Emil Dinga
  • Editura: Editura Economica
  • Colectia: Economie :: Teorie Economica Generala
  • Categoria: Economie
  • ISBN: 978-973-709-488-9
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 568
  • Format carte: 20 x 29 cm
Comanda acum "Studii de economie.Contributii de analiza logica, epistemologie si metodologica - Emil Dinga" de pe libraria ishop la pretul de 37,05 lei
Descriere carte:
  Lucrarea se adreseaza specialistilor in epistemologia stiintei (teoriei) economice, respectiv in filosofia actiunii umane practice. Abordarea este una abstracta si bazata pe instrumentul logic (predicate suficiente si necesare, consistente, completitudini). 
  Partea introductiva realizeaza o critica a statu-quo-ului stiintei economice si face unele propuneri de reconstructie conceptuala a acesteia. O parte importanta a lucrarii trateaza problematica sustenabilitatii (evolutie sustenabila versus evolutie optimala), atat la nivel abstract cat si aplicat la unele materii concrete: surse de finantare, portofolii financiare, politici de ajustare macroeconomica (chestiunea stabilizatorilor fiscali automati), trade-off-uri fragile (somaj-pensionaj). 
  Este tratata chestiunea entropiei in procesul economic (structura si viteza entropiei, gradientul de interactiune entropica, principiul interactiunii entropice minime; se da o demonstratie a principiului lui Prigogine privind productia minima de entropie). O alta parte priveste chestiuni sectoriale: inflatie (o tipologie completa a ratei inflatiei), somaj (o noua modalitate de determinare a ratei somajului), impozitarea venitului personal (o examinare exhaustiva a proprietatilor matematice ale sistemelor de impozitare), impozitarea virtuala, evaziunea fiscala (multiplicatorul, respectiv divizorul evaziunii fiscale), economia duala (subterana), impulsul fiscal, cu mecanismele si canalele de transmitere aferente. 
  Convergenta economica reala ocupa o parte semnificativa din lucrare (un sistem minimal de criterii de convergenta economica reala, paradoxul Maastricht, un sistem complet al pragurilor critice in procesul convergentei). Indiscernabilitatea subiect-obiect in procesul economic exprima chintesenta si scopul intregii lucrari. 
Se introduce si se evalueaza conceptul de sistem logic viu ca paradigma de modelare a fenomenului economic. Lucrarea contine si o serie de analize abstracte ale unor fenomene conjuncturale (salarizarea unitara in sistemul bugetar, impactul variatiei salariului minimal, reforma fiscala din anul 2005, structura crizei financiare din 2007-2009 etc.).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Studii de economie.Contributii de analiza logica, epistemologie si metodologica
Cartea Studii de economie.Contributii de analiza logica, epistemologie si metodologica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Studii de economie.Contributii de analiza logica, epistemologie si metodologica - Emil Dinga" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Introducere in economie - Cristian Niculescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Cristian Niculescu
33,24 lei
Calea gallup - economia emotionala cale asigura catre succes - Curt Coffman-Gabriel Gonzalez-Molina Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Curt Coffman-Gabriel Gonzalez-Molina
28,40 lei
Frontiere etice ale capitalismului - Daniel Daianu, Radu Vranceanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Daniel Daianu, Radu Vranceanu
27,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EconomieCarti recomandate din categoria Economie