Strada Zaharului. Trilogia Cairoului 3

Strada Zaharului. Trilogia Cairoului 3 - Naghib Mahfuz
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roStrada Zaharului. Trilogia Cairoului 3
Comanda acum "Strada Zaharului. Trilogia Cairoului 3 - Naghib Mahfuz" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Laureat al Premiului Nobel pentru Literatura (1988)  

Departe de calmul partii mediane a trilogiei, in cel de-al treilea volum, intitulat Strada Zaharului, anii ?30 si anii celui de-al Doilea Razboi Mondial aduc schimbari esentiale. Lumea veche isi pierde vigoarea, se scufunda lent, certitudinile ei se clatina, iar amintirile personajelor ? chei de acces spre trecut ? devin permanente prilejuri de nostalgie si tristete. Falia dintre generatii se adinceste, mai ales pentru ca tinerii isi fixeaza singuri drumul; parintii nu-si mai pot proteja decit prea putin copiii, care decid sa intre in politica, aderind la organizatii politice adversare, neagreate de guvern, sau pur si simplu alegind sa fie favoriti ai unor persoane influente. In ultimul volum al trilogiei revenirea in forta a politicului se impleteste cu pier­derea definitiva ? moartea ? si cu noi reconfigurari ale vietii. De aici inflacarare, motivatie, inaltari si prabusiri, toate pe un fundal in care ravasirea capata amploare.  

"Cind e citita in contextul trilogiei pe care o incheie, Strada Zaharului vine cu o tehnica mai sigura a dialogurilor, iar procedeul introspectiei este la el acasa." ( World Literature Today )  

"Mahfuz aduce in Strada Zaharului politica Egiptului si a lumii din febra celui de-al Doilea Razboi Mondial. De la microuniversul familiei, al orasului, autorul trece la dramele razboiului, iar micile certuri de familie din primele volume devin acum dezbateri politice care dau naratiunii un ritm mai vioi." ( Boston Globe)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Strada Zaharului. Trilogia Cairoului 3
Cartea Strada Zaharului. Trilogia Cairoului 3 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Strada Zaharului. Trilogia Cairoului 3 - Naghib Mahfuz" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Valurile - Virginia Woolf Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Virginia Woolf
0,00 lei
Bucuria vietii - Irving Stone Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Irving Stone
37,95 lei
Gandurile trandave ale unui pierde-vara - Jerome K.jerome Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jerome K.jerome
9,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala