Stilul religiei in modernitatea tirzie

Stilul religiei in modernitatea tirzie - Anca Manolescu
Pret: 28,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roStilul religiei in modernitatea tirzie
  • Autor: Anca Manolescu
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Plural. M
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 978-973-46-1885-9
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 224
  • Format carte: 145 x 225
Comanda acum "Stilul religiei in modernitatea tirzie - Anca Manolescu" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Poate oferi modernitatea tirzie avantaje spirituale, cind, se stie, modernitatea s-a construit tocmai pe restringerea la domeniul secular? Renuntarea la religie ca vector al destinului uman, cheie de interpretare a lumii si cadru de civilizatie este definitorie pentru aceasta epoca. Reflectia actuala de orientare metafizica sau religioasa e insotita adesea de o critica a lumii moderne si a crizei sale. Si totusi, pentru o serie de ginditori intre care filozofii religiosi rusi de la inceputul secolului XX, Simone Weil, iar mai aproape de noi A. Scrima -, criza modernitatii trebuie sa fie valorificata. Pe urmele acestora, autoarea se angajeaza intr-o profunda analiza a unor aspecte ale modernitatii tirzii ce pot capata valoare mobilizatoare, devenind astfel suport pentru parcursul spiritual.

Cuprins: Doua critici ale lumii moderne Libertatea totala a unui subiect limitat: privatizarea religiei Omul universal ca model al libertatii Fundamentalismul: refuz sau exacerbare a secularizarii? Stiintele religiei: gestionarea savanta a distantei Increderea in diversitate Beneficiul separatiei Apofatismul sau poarta contrariilor Modernitatea tirzie ca spectacol: retragerea divinului

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Stilul religiei in modernitatea tirzie
Cartea Stilul religiei in modernitatea tirzie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Stilul religiei in modernitatea tirzie - Anca Manolescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ghid spiritual - De Molinos, Miguel Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
De Molinos, Miguel
19,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie