Stiinta voioasa

Stiinta voioasa - Nietzsche Friedrich
Pret: 0,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roStiinta voioasa
Comanda acum "Stiinta voioasa - Nietzsche Friedrich" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Stiinta voioasa este rodul experientei launtrice a celui ce a trecut prin proba de foc mocnit a infernului, i-a indurat povara indelungata, strivitoare si a reusit sa afle in sine, intr-un sfarsit, speranta insanatosirii. E drept ca nu e foarte clar daca se va insanatosi pe deplin sau nu. Dar ce mai conteaza asta cand el reuseste sa ofere o perspectiva cu totul noua asupra iadului, asupra bolii, asupra sumbrei nenorociri, cand se intoarce din aceasta lume a suferintei imbogatit cu nemaiauzite cunostinte ? Un astfel de filozof nu mai vrea sa afle adevarul cu orice pret, adevarul pur, despuiat de orice urma de aparenta. Si nu intrucat e schilodit de prea apasatoare incercari, ci pentru ca stie ca acest adevar nu exista - dimpotriva, e un adevar clar, distinct si sterp. Daca cel ars la foc de lemn verde nu s-a transformat inca in scrum, cunoasterea sa a dobandit un alt fel de profunzime, una vesela. El stie acum sa desluseasca jocul voios al formelor apolinice ale naturii pe fundalul adancului ei dionisiac, si nu mai vrea sa sfasie grabit, neghiob, valul de forme care-i ascunde taina.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Stiinta voioasa
Cartea Stiinta voioasa in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Stiinta voioasa - Nietzsche Friedrich" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Emotiile distructive - Dialog stiintific cu DALAI LAMA consemnat de Daniel Goleman Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Dialog stiintific cu DALAI LAMA conse...
30,40 lei
Sentimentul metafizic al tristetii - Horia Patrascu Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Horia Patrascu
27,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie