Steaua de mare si paianjenul

Steaua de mare si paianjenul - Ori Brafman , Rod. A. Beckstrom
Pret: 23,65 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSteaua de mare si paianjenul
Comanda acum "Steaua de mare si paianjenul - Ori Brafman , Rod. A. Beckstrom" de pe libraria ishop la pretul de 23,65 lei
Descriere carte:
Cartea distinge doua tipuri de organizatii, ilustrate prin metaforele paianjenului si stelei de mare. Desi aparent asemanatori ca structura, paienjenii si stelele de mare sunt cum nu se poate mai diferiti. Un paianjen fara cap va fi lipsit de organele vitale si va muri, in vreme ce organele vitale ale unei stele de mare sunt replicate pe fiecare brat si de aceea ea va supravietui chiar cu un brat taiat. Paianjenul este simbolul organizatiilor centralizate, dominate de o ierarhie stricta. In cadrul unei astfel de organizatii, regulile sunt impuse prin coercitie de sus in jos, pornind de la un lider. Steaua de mare este simbolul organizatiilor descentralizate, lipsite de ierarhie, in care regulile nu sunt impuse de o singura persoana.

Ideea de baza a acestei remarcabile carti este ca organizatiile descentralizate sunt mai flexibile si, prin aceasta, reusesc sa se adapteze mai bine la schimbari. Autorii dezvolta aceasta idee in lumea afacerilor. Astfel, companii precum Napster si Kazaa ilustreaza modelul descentralizat, spre deosebire de traditionalele case de discuri, cu o structura centralizata. Ei nu se limiteaza insa la acest domeniu. Cele doua modele de organizare pot fi regasite deopotriva in lumea institutiilor, a formelor de organizare sociala si in alte domenii. Cei doi autori creeaza asadar un cadru general, care explica multe fapte, de natura foarte diversa. Din acest motiv, cartea este foarte folositoare pentru manageri, insa orice cititor o va putea utiliza ca un instrument de interpretare a lumii in care traim.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Steaua de mare si paianjenul
Cartea Steaua de mare si paianjenul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Steaua de mare si paianjenul - Ori Brafman , Rod. A. Beckstrom" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
FISH! Traieste-ti piata! - Stephen C. Lundin, Harry Paul, John Christensen Urmatoarea carte recomandata din categoria Afaceri
Stephen C. Lundin, Harry Paul, John C...
13,30 lei
Afaceri Financiare - Emilian Dobrescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Afaceri
Emilian Dobrescu
8,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
AfaceriCarti recomandate din categoria Afaceri