Statutul profesiilor liberale

Statutul profesiilor liberale - Gheorghe Moroianu
Pret: 55,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roStatutul profesiilor liberale
Comanda acum "Statutul profesiilor liberale - Gheorghe Moroianu" de pe libraria ishop la pretul de 55,00 lei
Descriere carte:
Aceasta lucrare, in cadrul PREMIILOR STIINTIFICE ale Uniunii Juristilor din Romania, Societatii "Titu Maiorescu" si ale revistelor "Dreptul" si "Palatul de Justitie" pe anul 2008, a obtinul PREMIUL "ANDREI RADULESCU"

In doctrina juridica din Romania o analiza a profesiilor liberale (care sa ofere trasaturile comune, dar si particularitatile intalnite, conditiile ce trebuie indeplinite pentru a se putea practica o profesie liberala, incompatibilitatile si nedemnitatile din cadrul fiecarei profesii ce impiedica exercitarea lor, modalitatile si formele in care se pot exercita aceste profesii, raspunderea juridica a membrilor profesiilor liberale) cuprinsa in lucrari de sine statatoare inca nu s-a realizat.

Exista insa lucrari care abordeaza anumite profesii liberale de mare interes teoretic si practic, dar care, ele insele, nu pot sa asigure degajarea unor concluzii de ansamblu privind profesiile liberale.

Scopul lucrarii de fata este si acela de a realiza o analiza, pe cat posibil, exhaustiva a profesiilor liberale, de a desprinde mecanismul evolutiei lor de dupa 1989, de a surprinde problemele juridice care se nasc in aplicarea diverselor reglementari legale, de a contura tabloul sintetic al trasaturilor caracteristice, statutul juridic aplicabil acestor profesii si, in sfarsit, de a le deosebi de arhetipul prestarii muncii, respectiv de raportul juridic de munca nascut in baza contractului individual de munca.

O astfel de analiza - dificila, complexa, pasibila de optiuni diferite - ne-a condus si la formularea de propuneri care ar putea sa consolideze si sa clarifice pozitia si rolul profesiilor liberale in ansamblul mecanismelor economice si sociale din Romania.

Prin concluziile formulate am dorit sa atingem si alte aspecte de ordin teoretic care se afla in ultima perioada in atentia doctrinei de drept al muncii. Ne referim la existenta sau inexistenta unui drept al profesiilor liberale si, concomitent, la existenta sau inexistenta unui drept profesional.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Statutul profesiilor liberale
Cartea Statutul profesiilor liberale in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Statutul profesiilor liberale - Gheorghe Moroianu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Practica avocatiala - cereri, aparari, cai de atac - Marinela Cioroaba 
							,													 Andrei E. Savescu 
							,													 Andrei Brujan 
							,													 Alina Roata Urmatoarea carte recomandata din categoria Profesii juridice
Marinela Cioroaba , ...
25,00 lei
Manualul grefierului din cadrul parchetelor - Maria Solomon, Anca Calin Urmatoarea carte recomandata din categoria Profesii juridice
Maria Solomon, Anca Calin
30,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Profesii juridiceCarti recomandate din categoria Profesii juridice