Stalin, cu sapa-nainte

Stalin, cu sapa-nainte - Radu Tuculescu
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roStalin, cu sapa-nainte
Comanda acum "Stalin, cu sapa-nainte - Radu Tuculescu" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Stalin, cu sapa-nainte este o carte tulburatoare, despre o realitate trecuta si una acut prezenta, in care bisturiul autorului opereaza fara menajamente. Personaje pitoresti, pline de un umor tragic. Scene de o rafinata sexualitate si poezie amestecate cu scene dure, violente. Destine frinte si idealuri zdrobite cu brutalitate. O carte scrisa intr-un ritm cinematografic, incitanta si captivanta in egala masura.

?Prozator talentat, cursiv, expresiv, Radu Tuculescu e si un tehnician abil, dovada fineturile de constructie si de stil. Indeajuns de prolific, nu s-a aflat niciodata in delict de inconsistenta. Variate, cartile lui dovedesc versatilitate (in sensul cel mai bun al cuvintului), capacitatea de alternare a formulelor. Placut-realiste, savuros-portretistice si bogate epic, povestirile si romanele sale etaleaza deopotriva trasaturi complementare sau opuse, de la gustul experimental si pina la alunecarea in fabulos si in fantastic. A atins excelenta si pe spatii mici, in volumele de proza scurta, cu o serie de titluri savuros-sarcastice din Portrete in miscare (1986), Cuptorul cu microunde (1995) sau Uscatoria de partid (1997), si in romane, mai ales in Povestirile mameibatrine (2006), extraordinara recuperare a unui spatiu si a unei lumi multiculturale ardelenesti romano-maghiare, mixaj de ruralitate frusta si urbanitate livresca, de trecut traditional si ironie contemporana, de pasta epica si experimentalism formal: o capodopera, una dintre cartile mari ale literaturii noastre de dupa 1990 si dintotdeauna. Exceptional prozator, Radu Tuculescu e o prezenta impunatoare in literatura romana actuala, un scriitor european." (Ion Bogdan Lefter)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Stalin, cu sapa-nainte
Cartea Stalin, cu sapa-nainte in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Stalin, cu sapa-nainte - Radu Tuculescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cum mi-am petrecut vacanta de vara - T. O. Bobe Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
T. O. Bobe
20,80 lei
Izvoade - Lucian Blaga Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Lucian Blaga
22,50 lei
Cronica de familie - Petru Dumitriu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Petru Dumitriu
11,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana