Societatea vie. Proiect Romania 2020

Societatea vie. Proiect Romania 2020 - Gheorghe Falca
Pret: 33,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSocietatea vie. Proiect Romania 2020
  • Autor: Gheorghe Falca
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Diverse
  • ISBN: 978-606-588-220-1
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 208
  • Format carte: 17 ? 24,2 cm
Comanda acum "Societatea vie. Proiect Romania 2020 - Gheorghe Falca" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
Lucrarea pe care o aveti in fata apare intr-un moment de descumpanire generala a societatii romanesti, multe dintre cauzele sau conditionarile acestei descumpaniri fiind identificate, evaluate si calificate chiar de autor. Aceasta descumpanire nu este nicidecum efectul recentei crize financiare internationale (aceasta nu a facut decat sa augmenteze sau sa acutizeze unele procese negative de origine endogena si de natura structurala), ci este efectul cumulat al unor regrese, in primul rand, la nivel cultural: cvasi-extinctia principiilor morale din comportamentul individual si institutional, disolutia autoritatii publice, inversarea valorilor in societate [...]. O oglinda fidela a acestor stari grave de lucruri este prezentata, de autor, cu luciditate si mahnire, in principalul corp ideatic al lucrarii. Paradigma ?societatii vii?, propusa de autor pentru descrierea unei atitudini radical noi cu privire la dinamica societatii romanesti la orizontul anului 2020, reprezinta, de fapt, o propunere de schimbare a filosofiei sociale care ar trebui sa inspire, sa orienteze si sa valideze eforturile de modernizare autentica a Romaniei si, numai pe aceasta baza, de europenizare a ei in cadrul Uniunii Europene [...].

Prof. univ. dr. Emil Dinga

Pentru mine, ca trecator responsabil prin politica si administratie, va fi foarte interesant sa urmaresc, pe viitor, demersul practic al lui Gheorghe Falca. E un demers care poate impulsiona felul in care generatia noua de politicieni si de administratori va reusi sa schimbe modelul actual al luptei pentru putere, felul in care (impreuna cu ceilalti colegi de generatie) se va realiza metamorfoza de la politicianul dedicat siesi si partidului (cel mult) la politicianul care lucreaza pentru cetatean si pentru Romania.

Sebastian Vladescu

Trebuie sa identificam si sa utilizam acele energii care, acum, in societate, incearca sa schimbe ceva. Trebuie sa cautam acei oameni care, ca si noi, doresc sa schimbe raportul dintre stat si societate. Acei oameni care isi doresc un stat eficient si discret, partener al unei societati vii si puternice. O societate a celor care refuza statutul de asistat si a celor care nu accepta distribuirea egalitarista a penuriei in dauna recunoasterii si a recompensarii meritelor. O societate a celor care stiu ca sunt in primul rand ei responsabili de destinele lor, si de aceea se simt liberi si puternici.

Gheorghe Falca

Avem, la indemana, chiar dincolo de orice optiune ideologica, o perspectiva istorica medie de evaluare a raportului dintre stat si societate, dintre stat si cetateni, in care putem cantari cu destula precizie rostul si eficienta politicilor economice si sociale din ultimii 10-15 ani din Europa si din lume. Mai mult, odata realizata aceasta evaluare, putem sa proiectam pe durata medie, pentru alti 10-15 ani, setul de reforme si de actiuni necesare insanatosirii si echilibrarii unui sistem politic, economic si social de al carui randament am inceput sa ne indoim dramatic in ultima vreme. Putem regandi, prin proiecte precum Proiect Romania 2020, rolul statului in raport cu societatea, si chiar rolul statului-natiune si al prerogativelor sale in cadrul unui proiect mai amplu, de perspectiva noua pentru Uniunea Europeana.

Putem, prin reforme concentrate, sa depasim impasul in care a intrat statul ?providential?, in fapt un stat covarsitor si inrobitor pentru cetatenii lui, oferindu-le acestora perspectiva unei Societati vii, a libertatii, a meritului si a responsabilitatii.

Societatea vie. Proiect Romania 2020 isi doreste sa fie un astfel de proiect de perspectiva. Unul care sa transforme Romania in context european, oferind acestei natiuni sansa nu doar de a consuma si de a prelua mimetic strategii si politici europene, ci si de a propune si de a oferi modele proprii unei Europe eficiente si prospere.

Gheorghe Falca

www.societateavie.ro

Gheorghe Falca este nascut in 1967, la Brad. Absolvent al Facultatii de Constructii, specialitatea Drumuri, din cadrul Institutului Politehnic Traian Vuia din Timisoara, a activat ca specialist in constructii in mai multe companii nationale de profil.

Experienta profesionala si manageriala in domeniu il recomanda, in anul 2000, pentru a fi ales vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad. Apoi, din anul 2004, devine primar al Aradului, demnitate pe care o ocupa si astazi.

Gheorghe Falca este casatorit si are o fetita.

Activitatea politica a lui Gheorghe Falca incepe odata cu miscarile revolutionare din Timisoara, la care participa direct. Dupa 22 Decembrie 1989, ia parte la schimbarea structurilor politice din orasul natal, Brad. Este ales, in 1990, membru al CFSN si in conducerea Facultatii de Constructii din Timisoara. In 1995, devine membru al Partidului Democrat, in 1996 este ales presedinte al Organizatiei de Tineret municipale, in 1996, al celei judetene, iar doi ani mai tarziu, al Organizatiei de Tineret nationale. In anul 2000 devine vicepresedinte al Partidului Democrat, filiala Arad, iar intre 2003 si 2011 activeaza ca secretar executiv al Biroului Permanent National al Partidului Democrat (ulterior, Partidul Democrat-Liberal).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Societatea vie. Proiect Romania 2020
Cartea Societatea vie. Proiect Romania 2020 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Societatea vie. Proiect Romania 2020 - Gheorghe Falca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
DiverseCarti recomandate din categoria Diverse