Sistemul Institutional (nr.1)

Sistemul Institutional   (nr.1) - Iordan Gheorghe Barbulescu
Pret: 18,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSistemul Institutional   (nr.1)
Comanda acum "Sistemul Institutional   (nr.1) - Iordan Gheorghe Barbulescu" de pe libraria ishop la pretul de 18,00 lei
Descriere carte:
Dezoltarea Comunitatilor si Uniunii Europene s-a realizat pe baza raspunsurilor succesive la intrebarile prilejuite de nenumaratele dezbateri ce s-au derulat de-a lungul ultimilor 50 de ani in Europa in legatura cu problemele fundamentale ale CE/UE: Europa liberala versus Europa sociala; sistem multi-nivel versus organizatie interstatala; viteza unica versus viteze multiple; guvern tehnic versus guvern politic; federalism versus inter-guvernamentalism, aprofundare versus extindere, Europa statelor versus Europa popoarelor, functional versus constitutional. La acestea se adauga chestiunile mai abstracte legate de valorile europene, de rolul UE in lume si de rolul societatii civile europene in dezvoltarea Uniunii. Din respectivele confruntari de idei, a rezultat saltul de la Europa economica si sectoriala (CECO/CECA, CEE/CE, CEEA) la cea politica si unitara (UE), de la organizatii regionale internationale diferite, dar totusi asemanatoare celor clasice, la prima organizatie politica supranationala democratica. Un construct politic ce depasea exclusivismul cooperarii prin exercitarea in comun a suveranitatilor nationale in mai toate sectorele vietii economico-sociale. Nu in ultimul rand, s-a realizat o evolutie de la Comunitati explicit economice, dar implicit politice, la o Uniune explicit politica. Acest ghid explica pasii care s-au facut pentru a ajunge aici, fiind o veritabila harta atat in timp cat si in realitatile institutionale actuale, cand Europa are 27 de membri si solutioneaza in fiecare zi dilemele rezultate din tensiunea dintre aprofundarea procesului de integrare si cel extindere al Uniunii!

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sistemul Institutional   (nr.1)
Cartea Sistemul Institutional   (nr.1) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sistemul Institutional (nr.1) - Iordan Gheorghe Barbulescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Integrarea Romaniei In U.e. O Viziune Ortodoxa - Madison Roxy Cassandra, Sima Lidia, Sorescu Vasile Urmatoarea carte recomandata din categoria Uniunea Europeana
Madison Roxy Cassandra, Sima Lidia, S...
22,90 lei
Cetatenie si Drepturi Europene  (nr.4) - Mihaela Vrabie Urmatoarea carte recomandata din categoria Uniunea Europeana
Mihaela Vrabie
16,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Uniunea EuropeanaCarti recomandate din categoria Uniunea Europeana