Simetria de temut

Simetria de temut - Tracy Chevalier
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSimetria de temut
Comanda acum "Simetria de temut - Tracy Chevalier" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Simetria de temut (2007) ii are ca personaje centrale pe membrii familiei Kellaway, care sosesc in Londra sfirsitului de secol XVIII, lasind in urma Dorsetul rural pentru a incepe o viata noua. Casa in care se stabilesc este situata in vecinatatea locuintei si ate­lierului unui poet, pictor si gravor celebru, dar rebel, William Blake, care stirneste in curind interesul si fascinatia copiilor Kellaway, Jem si Maisie, carora li se alatura Maggie, o fata extrovertita si desurcareata, atrasa de firea inocenta si introvertita a lui Jem. Legati printr-o strinsa prietenie, cei trei copii ajung sa-i cunoasca bine pe neobisnuitul lor vecin si pe sotia sa si chiar sa le vina in ajutor intr-o perioada foarte tensionata, cind ecourile Revolutiei Franceze, perce­puta ca o amenintare la adresa monarhiei britanice, stirnesc un val de acuzatii si persecutii, avindu-i ca tinta pe toti cei care critica neajunsurile regimului politic.

?Simetria de temut este o carte incintatoare, scrisa cu mare subtilitate, cu personaje suferind de pe urma propriilor aversiuni si prejudecati, insa deloc exagerate, cu detalii domestice si atmosfera plina de viata a Londrei din secolul al XVIII-lea, splendid recreata.? ( Sunday Times )
?Chevalier are un talent deosebit pentru recompunerea privelistilor, atitudinilor si spiritului unei perioade istorice.? ( People )
?Farmecul, in Simetria de temut , provine tocmai din consecventa stilului autoarei, care nu paraseste niciodata perspectiva copilului si expresivitatea limitata a tinerilor ei protagonisti.? ( Times Literary Supplement )

Tracy Chevalier este autoarea romanului Fata cu cercel de perla , vindut in peste un milion de exemplare si ecranizat in 2003, cu Scarlet Johansson si Colin Firth in rolurile principale.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Simetria de temut
Cartea Simetria de temut in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Simetria de temut - Tracy Chevalier" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Insula Flaubert (Illa Flaubert) - Miquel Angel Riera Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Miquel Angel Riera
4,75 lei
Pestera ideilor - Jose Carlos Somoza Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jose Carlos Somoza
13,39 lei
Fructele pasiunii - Daniel Pennac Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Daniel Pennac
18,81 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala