Sfarsitul lumii libere

Sfarsitul lumii libere - Adrian Alexe
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSfarsitul lumii libere
Comanda acum "Sfarsitul lumii libere - Adrian Alexe" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
SFARSITUL LUMII LIBERE propune cititorilor cateva subiecte de reflectie desprinse din cea mai stringenta actualitate. Nivelul fara precedent atins de fenomenul terorist si razboiul global declansat impotriva acestuia, slabirea puterii statului - in contextul globalizarii si al importantei tot mai accentuate pe care o capata actorii transnationali -, pierderea increderii in valorile care i-au ghidat pe inaintasii nostri si care au fost inlocuite astazi de un vid axiologic constituie, toate, probleme de importanta capitala care pretind imperios un raspuns adecvat si eficace. Lumea unipolara de azi prefigureaza, oare, o noua ordine mondiala de tip imperial, articulata in logica implacabila a suprematiei americane? Este drept sa te aperi atacand? Societatea internationala va ajunge sa relegitimeze dreptul fortei? Criza profunda pe care o traverseaza O.N.U. este reversibila? Ce rol mai are de jucat, in viitorul previzibil, statul-natiune? Aceste dileme grave ale lumii contemporane sunt tratate sobru, competent si echilibrat. Autorul nu isi propune sa socheze avansand teorii catastrofice, rasturnand perspective si demoland facil, ci, dimpotriva, reuseste sa propuna solutii de o surprinzatoare originalitate, apeland tocmai la experienta in materie de civilizatie a convietuirii pe care umanitatea a acumulat-o in secolele din urma.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sfarsitul lumii libere
Cartea Sfarsitul lumii libere in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sfarsitul lumii libere - Adrian Alexe" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Imagini institutionale ale tranzitiei - Luana Miruna Pop Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
Luana Miruna Pop
17,57 lei
Sociologia. Foarte Scurta Introducere - BRUCE Steve, Trad. CONSTANTINESCU Cristian Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
BRUCE Steve, Trad. CONSTANTINESCU Cri...
15,21 lei
Arta exploatarii de sine - Jakob Schrenk Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
Jakob Schrenk
22,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
SociologieCarti recomandate din categoria Sociologie