Sfarsit de capitol. Vol.3 - Dincolo de rau

Sfarsit de capitol. Vol.3 - Dincolo de rau - John Galsworthy
Pret: 18,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSfarsit de capitol. Vol.3 - Dincolo de rau
Comanda acum "Sfarsit de capitol. Vol.3 - Dincolo de rau - John Galsworthy" de pe libraria ishop la pretul de 18,90 lei
Descriere carte:
Seria de romane, Cronicile Forsyte, dar adesea numita incorect Forsyte Saga, contine trei trilogii. De fapt, numai prima trilogie este numita Forsyte Saga ( Proprietarul ; Vara tarzie a unui forsyte. Incatusati de lege ; Desteptarea. De inchiriat ). A doua trilogie este Comedia moderna ( Maimuta alba ; Lingura de argint ; Cantecul lebedei ), iar ultima trilogie este Sfarsit de capitol ( In asteptare ; Pustietate in floare ; Dincolo de rau ). Cronicile Forsyte sunt considerate unele dintre cele mai populare si durabile opere ale literaturii secolului XX. Trilogia Sfarsit de capitol, o saga de anvergura, ne poarta prin viata si dragostea membrilor familiel Cherrell, veri prin casatorie ai familiei Forsyte, la inceputul anilor '30. Dincolo de rau, ultimul volum al acestei trilogii, afost terminat cu sase luni inainte de moartea autorului. Se incheie astfel calatoria epica a celui mai bine realizat personaj feminin din opera lui Galsworthy, Dinny Cherrell, intr-un roman plin de forta, de situatii dramatice, in care Clare, sora lui Dinny trece prin experiente limita, in incercarea ei de a scapa de un sot cu inclinatii sadice. Vietile sentimentale atat de diferite ale celor doua surori reflecta fidel o societate engleza moderna pe care Galsworthy a surprins-o ca nimeni altul. John Galsworthy (1867-1933) a fost unul dintre cei mai populari romancieri si dramaturgi englezi de la inceputul secolului XX. S-a nascut la Kingston Hill, in comitatul Surrey, Anglia. A studiat la Harrow si la New College, Oxford. A fost admis in barou, in 1890, dar curand a parasit avocatura si s-a dedicat scrisului. Scrierile lui descriu in cea mai mare parte viata inaltei burghezii engleze, dar adesea se ocupa cu simpatie si de cei oprimati social si economic. Galsworthy a luat premiul Nobel pentru literatura, in 1932.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sfarsit de capitol. Vol.3 - Dincolo de rau
Cartea Sfarsit de capitol. Vol.3 - Dincolo de rau in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sfarsit de capitol. Vol.3 - Dincolo de rau - John Galsworthy" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Povestea unei fete si a unui pian cu coada - Elena Bociorisvili Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Elena Bociorisvili
17,10 lei
Pe plaja Chesil - Ian McEwan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ian McEwan
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala