Sexus

Sexus - Henry Miller
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSexus
  • Autor: Henry Miller
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria de Autor ?Henry Miller?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1718-0
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 552
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Sexus - Henry Miller" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Sexus este primul roman al trilogiei Rastignirea trandafirie , scrisa de Henry Miller pe parcursul a zece ani, interzisa in Statele Unite ale Americii si publicata la Paris intre 1949 si 1960.  

Nu am nici o indoiala ca Henry Miller este un mare artist, un mare artist american, probabil ultimul cu care ne putem mindri, un gigant al minunatei epoci literare cuprinse intre 1890 si 1940. Rastignirea trandafirie , ce reia parti ample din romanele anterioare ale scriitorului, este totusi o opera de o calitate net superioara. Ce a facut Miller aici a fost sa scruteze pina in cele mai mici detalii, dintr-o perspectiva matura si nostalgica, invaluita in aburul fictiunii, anii cruciali in care s-a format ca scriitor si marea iubire a vietii sale. Rezultatul este o poveste fascinanta, o epopee biografica, sociala si estetica . (Maxwell Geismar)  

Miller este mai degraba un mistic decit un pornograf. Se foloseste de obscenitate pentru a soca si a trezi la realitate, dar odata adusi cu picioarele pe pamint, ne ridica imediat la ceruri. (Erica Jong)  

Oamenii civilizati nu traiesc conform unor coduri morale sau unor principii de un fel sau altul. Vorbim despre ele, le evocam intruna, dar nimeni nu le ia in serios. Nimeni nu respecta aceste reguli, in vietile noastre nu e loc pentru ele. Tabuurile sunt un fel de reziduu al mintilor bolnave, spectrul celor care nu au avut curajul sa traiasca din plin si care ne-au virit pe git aceste interdictii, deghizate in morala si religie. (Henry Miller)  

Cind vorbim despre oameni care au facut istoria vrem sa spunem ca, intr-o oarecare masura, au schimbat insusi cursul vietii. Dar barbatul din fotografie e dincolo de asemenea visuri puerile. El stie ca omul nu poate schimba nimic, nici macar pe sine insusi. (Henry Miller)  

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sexus
Cartea Sexus in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sexus - Henry Miller" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Sfirsit de vacanta - Henri Troyat Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Henri Troyat
3,70 lei
Mananca-ma - Agnès Desarthe Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Agnès Desarthe
22,80 lei
Orient, Occident - Salman Rushdie Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Salman Rushdie
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala