Sexul ciresilor

Sexul ciresilor - Jeanette Winterson
Pret: 21,60 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSexul ciresilor
Comanda acum "Sexul ciresilor - Jeanette Winterson" de pe libraria ishop la pretul de 21,60 lei
Descriere carte:
O farsa englezeasca splendida, socanta, plina de bizarerii si de rasete obscene. Primul ananas este adus in Anglia de catre John Tradescant, in timpul domniei lui Charles I. Multimea de gura-casca il priveste ca pe un miracol, neputand sa se hotarasca intre dubiu infricosat si veneratie. In aceeasi zi, un baiat isi da seama ca va deveni explorator. Asa incepe viata lui Jordan, printre mirosurile grele ale Tamisei, pe malul careia isi mestereste micile corabii de lemn. Mama lui adoptiva, Femeia cu Caini, este o creatura monstruoasa, cu un vocabular pestrit si o slabiciune pentru prostituate - "singura femeie din literatura engleza suficient de increzatoare incat sa foloseasca mizeria ca accesoriu", dupa cum o caracterizeaza chiar autoarea.

O viata de familie dusa in zona grotescului tandru, o poveste de un suprarealism firesc, caci insolitul intra in ordinea lucrurilor. Jordan pleaca in cautarea cararilor nebatute, a speciilor nestiute si a Celei de-a Douasprezecea Printese Dansatoare, periplu in care va afla mai intai povestile surorilor ei. Scriitoarea denunta legile patriarhale ca insuficiente, mincinoase si pline de cruzime, aducand in prim-plan personaje bisexuale, hibride, care joaca X si 0 in marginea tuturor tratatelor de biologie sau de morala. Neconventional si socant, Sexul ciresilor transforma imaginatia in spectacol si limbajul in pariu.

Romanele lui Jeanette Winterson sunt traduse in peste treizeci de tari. Sexul ciresilor a fost recompensat cu E.M. Forster Award de catre American Academy of Arts and Letters.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sexul ciresilor
Cartea Sexul ciresilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sexul ciresilor - Jeanette Winterson" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Vise paralele - Luis Garcia Jambrina Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Luis Garcia Jambrina
18,99 lei
Strada Ingusta - Josep Pla Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Josep Pla
21,84 lei
Portocala mecanica - Burgess Anthony Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Burgess Anthony
23,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala