Semiologie medicala

Semiologie medicala - Ion I. Bruckner
Pret: 46,60 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSemiologie medicala
Comanda acum "Semiologie medicala - Ion I. Bruckner" de pe libraria ishop la pretul de 46,60 lei
Descriere carte:
Semiologia medicala este o disciplina care se ocupa de modul de a obtine simptomele si semnele de boala de la persoana suferinda (tehnica semiotica) si de interpretare a lor (diagnosticul diferential al semnelor, simptomelor si sindroamelor, adica asocierile lor caracteristice). Disciplina mai mult didactica, este utilizata in egala masura de toate specialitatile si formeaza baza pe care se construieste actul medical, care este tratamentul. Pornind de la aceste premise, lucrarea de fata se structureaza in 3 parti componente: Elemente generale - ce trateaza modul in care ar trebui sa decurga discutia bolnavului cu medicul (anamneza) pentru a obtine ct mai multe date ce ulterior vor fi prelucrate, ct si principiile, metodele si tehnica examenului fizic; Principalele simptome - care descrie pe larg si sistematizeaza acele perceptii subiective ale bolnavului, denumite simptome; Examenul obiectiv, care cuprinde examenul general, precum si examenul pe aparate si sisteme sau, mai corect, pe segmentele anatomice, datele obiective obtinute de medic in acest fel constituind semne.

Cuprins: Elemente generale: Semiologie-diagnostic diferential. Examenul obiectiv. Principalele simptome: Durerea. Dispneea. Tusea si expectoratia. Palpitatiile. Pierderile starii de constienta. Apetitul si modificarile sale. Greata. Varsatura. Regurgitatia. Tulburarile deglutitiei. Hemoragia digestiva. Tulburarile tranzitului intestinal. Alte simptome digestive. Tulburarile diurezei. Tulburarile mictiunii. Hematuria. Piuria. Examenul obiectiv: Examenul general. Cresterea si dezvoltarea. Semiologia tegumentelor. Edemul. Semiologia tesuturilor moi. Semiologia generala a ganglionilor. Semiologia aparatului locomotor. Examenul extremitatii cefalice. Semiologia aparatului respirator. Examenul snului si axilei. Semiologia aparatului cardiovascular. Semiologia organelor abdominale. Examenul organelor genitale externe.

Adresabilitate: Studenti in medicina, medici generalisti, medici de alte specialitati, rezidenti.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Semiologie medicala
Cartea Semiologie medicala in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Semiologie medicala - Ion I. Bruckner" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Masajul fortifiant - Vladimir Vasicikin Urmatoarea carte recomandata din categoria Medicina umana
Vladimir Vasicikin
14,25 lei
Artroza  - Stephane Hary Urmatoarea carte recomandata din categoria Medicina umana
Stephane Hary
8,84 lei
Secretele unui trup frumos si sanatos - Maria Gruia, Alexandra Manaila, Maria Oprea Urmatoarea carte recomandata din categoria Medicina umana
Maria Gruia, Alexandra Manaila, Maria...
9,03 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Medicina umanaCarti recomandate din categoria Medicina umana