Sefarad

Sefarad - Antonio Munoz Molina
Pret: 41,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSefarad
Comanda acum "Sefarad - Antonio Munoz Molina" de pe libraria ishop la pretul de 41,80 lei
Descriere carte:
?Sefarad este construit din 17 povestiri, in care se vorbeste atat despre razboi, despartire, violenta politica, exil, cruzime umana, crima, sacrificiu, expulzare, tortura si moarte, cat si despre nostalgie, dragoste si asteptare. O carte extraordinara, in acelasi timp fictiune si istorie, inspirata din diaspora sefarazilor, ce au fost fortati sa paraseasca Spania in 1492 (cuvantul ?sefarad? inseamna, in ebraica, ?Spania?), de holocaust si epurarile staliniste. O carte in care subiectul central, lagarele de exterminare, ce a inspirat sute de mii de pagini, este ridicat la cel mai intens nivel emotional de talentul lui Munoz Molina: romancierul reuseste performanta unica de a prezenta ororile in asemenea fel incat cititorul se poate transpune cu usurinta (este impins sa o faca) in pielea personajelor urmarite, terorizate, condamnate.

Navigand neincetat intre trecut si prezent, Molina evoca oameni reali si fictivi care se intalnesc intr-un tipar aluziv extrem de bogat in semnificatii ? de la Evghenia Ginsburg la Grete Buber-Neumann, prima aflata intr-un tren spre Gulag, a doua calatorind sordid spre un lagar de concentrare; de la un cizmar si o calugarita care devin amanti intr-un mic orasel spaniol la Primo Levi indreptandu-se spre Auschwitz si, mai ales, la Kafka, ce apare mereu, pe neasteptate, pentru a atrage atentia asupra catorva constante ale cartii: singuratatea, problema identitatii, cosmarul si alienarea ce guverneaza viata minoritatilor (devenite uneori minoritati doar prin boala sau viciu) persecutate de irationalitatea ce devasteaza lumea.?
Razvan Petrescu

Antonio Munoz Molina, nascut in 1956, in ?beda, provincia Jaen, este membru al Academiei Regale Spaniole din 1995 si, in perioada 2004-2005, a fost director al Centrului Cultural Cervantes din New York, unde traieste in prezent. A studiat istoria la Universitatea din Granada si jurnalismul la Madrid.

Are rubrici regulate in El Pais si Die Welt. In 1987, primeste Premiul National pentru Naratiune pentru romanul El invierno en Lisboa , un tribut adus romanului noir si jazzului. Pentru El jinete polaco , primeste in 1991 unul dintre cele mai prestigioase premii spaniole, premiul Pianeta, si in 1992, Premiul National Pentru Naratiune.

 

De acelasi autor: Beltenebros (1989), Los misterios de Madrid (1992) si El dueno del secreto (1994), Pura alegr?a (1996), Plenilunio (1997), Carlota Fainberg (1999), En ausencia de Blanca (2001), La vida por delante (2002), Las ventanas de Manhattan (2004).

  Exista carti care supun scriitorul unui mare risc, ca un act de acrobatie pe sarma, si carti care se autodistrug si altele care, ca un camp minat, sunt gata sa-l termine pe cititor. Si mai exista si Sefarad, o carte superb de alarmanta in toate aspectele enuntate mai sus. E o retea de imagini si teroare, de vieti vazute din unghiuri surprinzatoare, toate legate de Spania ? taramul pe care rabinii l-au identificat cu biblicul Sefarad ? si de teribila poveste a parasirii ei.

MICHAEL PYE, New York Times


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sefarad
Cartea Sefarad in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sefarad - Antonio Munoz Molina" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Glorie - Uricaru Eugen Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Uricaru Eugen
9,26 lei
Mituri si fantezii chinezesti - Birch Cyril, Ilustr. Kiddell-Monroe Joan Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Birch Cyril, Ilustr. Kiddell-Monroe Joan
14,16 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri