Secretul vietii si alte eseuri

Secretul vietii si alte eseuri - Miguel de Unamuno
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSecretul vietii si alte eseuri
  • Autor: Miguel de Unamuno
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Eseuri
  • ISBN: 978-973-50-2437-6
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 308
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Secretul vietii si alte eseuri - Miguel de Unamuno" de pe libraria ishop la pretul de 32,40 lei
Descriere carte:
De obicei nu e posibil sa cunoastem secretul special si propriu al aproapelui nostru, dorintele lui intime, necazurile, angoasa care-l tulbura sau bucuria ascunsa pe care nu o poate marturisi, pasiunea care-l consuma sau il exalta, ... nazuintele inimii sale, dar e sigur ca putem cunoaste radacina comuna a secretelor tuturor oamenilor, secretul secretelor fiecaruia dintre noi, secretul Omenirii. El ia diferite forme in fiecare suflet, si aceste forme nu sunt secrete, iar substanta lor ultima si eterna este mereu aceeasi. Iar secretul vietii omenesti, cel general, este dorinta de mai multa viata, este vijelioasa si nepotolita sete de a fi tot ce ne-nconjoara fara a inceta sa fim noi insine, de a ne instapani peste intreg Universul, fara ca Universul sa ne stapaneasca pe noi si sa ne absoarba; e dorinta de a fi altul fara a inceta sa fiu eu si de a continua sa fiu eu, fiind totodata altul; este, intr-un cuvant, setea de divinitate, foamea de Dumnezeu. ( Miguel de Unamuno )

Din asertiunile unamuniene : "Al meu" il preceda pe "eu"; E inevitabil sa avem idei, dar nu trebuie sa fim posedati de ele, caci nu e bogat cel posedat de bani, ci acela ce-i poseda; A monologa inseamna a dialoga cu Dumnezeu; Religia mea este cautarea adevarului in viata si a vietii in adevar, chiar stiind ca nu le voi afla cat timp traiesc; In medicina ma poate vindeca stiinta medicului meu, dar in religie nu ma poate salva credinta duhovnicului meu: in viata spiritului numai adevarul ma mantuieste.

Eseurile lui Unamuno mustesc de idei. Adesea, acestea nu fac parte din demonstratia centrala a textului - uneori paradoxala si de nesustinut, alteori insa surprinzator de interesanta si corecta - ci trebuie culese din enormul mozaic de idei si sentimente (da!) suscitate colateral si pe care o minte agera le sesizeaza cu surprindere si incantare. In acest sens s-a spus, pe buna dreptate, ca Unamuno este un incitator. Sau, cum spune el insusi: "Am cautat mereu sa agit si, in definitiv, mai mult sa sugerez decat sa instruiesc. Daca vand paine, nu e paine, ci drojdie sau ferment." ( Grigore Dima )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Secretul vietii si alte eseuri
Cartea Secretul vietii si alte eseuri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Secretul vietii si alte eseuri - Miguel de Unamuno" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cea mai frumoasa istorie a limbajului - Pascal Picq, Laurent Sagart, Ghislaine Dehaene, Cecile Lestienne Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Pascal Picq, Laurent Sagart, Ghislain...
19,00 lei
Cea mai frumoasa istorie a lui Dumnezeu - Jean Bottero, Joseph Moingt, Marc-Alain Ouaknin Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Jean Bottero, Joseph Moingt, Marc-Ala...
12,35 lei
Ieri bisect - Suzan Mehmet Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Suzan Mehmet
8,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri