Scurta domnie a lui Pepin al IV-lea

Scurta domnie a lui Pepin al IV-lea - John Steinbeck
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roScurta domnie a lui Pepin al IV-lea
Comanda acum "Scurta domnie a lui Pepin al IV-lea - John Steinbeck" de pe libraria ishop la pretul de 17,10 lei
Descriere carte:
"Slava Domnului ca sint ateu!" a exclamat cindva Luis Bunuel, fascinat de savoarea paradoxului. Slava Domnului ca America a descoperit corectitudinea politica dupa Steinbeck, ne vine sa exclamam deschizind la intimplare romanul de fata. Pseudofresca istorica, fotografie miscata si izvor de ironii spumoase, el concretizeaza o fantezie plecata dintr-un gind antiutopic. Marginalizata pe toate planurile, Franta anilor 1950 se decide pentru un gest revizionist si isi alege, in plin proiect republican, un rege de la care asteapta izbavirea. Previzibil, noul Mesia e un incurca-lume. Imprevizibil, unda de soc a schimbarii instaureaza in loc de echilibru haosul si in loc de concordie ruptura. Asistata de doi invitati transatlantici, revolutia inversa de la Versailles esueaza cu zgomot, nu inainte de a-i purta pe cititori de la zimbet la hohot.

"O savuroasa comedie cu incarcaturi satirice... incitanta... extrem de amuzanta" - Saturday Review

John Steinbeck s-a nascut in 1902, in Salinas, California, oras aflat la citeva mile de coasta Pacificului si in apropiere de fertila Salinas Valley - o regiune care, de altfel, a furnizat fundalul predilect pentru buna parte din operele sale. A studiat biologie marina la Stanford University, dar a parasit universitatea fara vreun titlu de absolvire. Dupa o serie de slujbe minore, a inceput sa scrie, dar in urma unei tentative nereusite de a incepe o cariera literara pe cont propriu la New York City, a revenit in California, nerenuntind insa la ambitiile scriitoricesti. Succesul de public l-a repurtat de-abia in 1935 cu Tortilla Flat . Lucrarile care au urmat nu au facut decit sa confirme aceasta prima promisiune - Batalia pierduta , Oameni si soareci si, indeosebi, Fructele miniei , un roman a carui forta l-a plasat printre arhetipurile culturii americane. Au urmat, printre altele, nu mai putin celebrele: Cannery Row , La rasarit de Eden , Joia dulce , Scurta domnie a lui Pepin al IV-lea , Iarna vrajbei noastre si Eu si Charley descoperim America .
Steinbeck a murit in 1968, dupa ce in 1962 ii fusese decernat premiul Nobel pentru Literatura.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Scurta domnie a lui Pepin al IV-lea
Cartea Scurta domnie a lui Pepin al IV-lea in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Scurta domnie a lui Pepin al IV-lea - John Steinbeck" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Zoo - Animale Sau Oameni, Aceeasi Jungla - Rodrigo Rey Rosa Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Rodrigo Rey Rosa
12,51 lei
S-a facut, Jeeves! - P. G. Wodehouse Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
P. G. Wodehouse
24,00 lei
Tour De France - Julian Barnes Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Julian Barnes
26,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala