Scrisul Sau Viata

Scrisul Sau Viata - Semprun Jorge
Pret: 17,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roScrisul Sau Viata
Comanda acum "Scrisul Sau Viata - Semprun Jorge" de pe libraria ishop la pretul de 17,50 lei
Descriere carte:
Deportat la Buchenwald, Jorge Semprun este eliberat de trupele lui Patton pe 11 aprilie 1945. Elev al liceului Henri IV, laureat al concursului general de filosofie, tanarul poet, care osi cunoaste deja pe toti intelectualii parizieni ai vremii, descopera la Buchenwald ceea ce nu le este dat celor care nu au cunoscut lagarele: experienta mortii. Pentru o vreme, el va crede ca moartea poate fi exorcizata prin scris. Dar scrisul te trimite inapoi la moarte. Incercand sa iasa din acest cerc vicios, va fi ajutat, bineinteles, de o femeie si de un obiect foarte prozaic: umbrela lui Bakunin, pastrata la Locarno. in acest vartej al memoriei, nenumarate scene si intamplari fac ca aceasta carte despre moarte sa fie extrem de vie. Semprun ar fi putut sa se mulsumeasca sa scrie niste amintiri, sau un document, dar a creat o opera literara, care aminteste mereu ca Weimar, oraselul lui Goethe, se afla la doar cativa pasi de Buchenwald.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Scrisul Sau Viata
Cartea Scrisul Sau Viata in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Scrisul Sau Viata - Semprun Jorge" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Martori Suverani. Tanara Proza Slovena A Anilor Nouazeci - Cander Mitja (antologator) Urmatoarea carte recomandata din categoria Nefiltrate
Cander Mitja (antologator)
9,90 lei
Eros si Utopie - Papahagi Marian Urmatoarea carte recomandata din categoria Nefiltrate
Papahagi Marian
1,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
NefiltrateCarti recomandate din categoria Nefiltrate