Scrisori filozofice catre o doamna

Scrisori filozofice catre o doamna - Ceaadaev Piotr
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roScrisori filozofice catre o doamna
  • Autor: Ceaadaev Piotr
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Filozofie
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-50-1429-2
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 196
  • Format carte: 13x20 cm
Comanda acum "Scrisori filozofice catre o doamna - Ceaadaev Piotr" de pe libraria ishop la pretul de 17,91 lei
Descriere carte:
Cele opt “Scrisori filozofice catre o doamna” redactate in franceza alcatuiesc opera capitala a lui Piotr Ceaadaev, unul dintre intemeietorii gandirii filozofice ruse moderne, inclus conventional in gruparea „occidentalista”, opusa celei „slavofile”. Publicarea „Scrisorii intai” in Rusia, in 1836, a provocat un imens scandal. Invinuit de antipatriotism si declarat nebun, Ceaadaev a fost tinut sub paza politieneasca si supraveghere medicala, in domiciliu fortat, avand interdictia, pana la sfarsitul zilelor, de a-si mai tipari scrierile. Asa se face ca manuscrisele Scrisorilor filozofice, descoperite tarziu in arhivele rusesti, au fost publicate in integralitatea lor, in originalul francez, abia in a doua jumatate a secolului XX. Prima lor editie romaneasca a aparut la Humanitas in 1993. „Patrunderea intarziata a gandirii lui Ceaadaev in circuitul actual de idei - scrie Ion Ianosi in prefata acestui volum - ii confera o neasteptata contemporaneitate; caci, fortand de buna seama nota, am putea vorbi despre un particular existentialism crestin, unul care ia insa act de esentele lumii in care omul se vede constrans sa-si redobandeasca libertatea. Aceasta situare il apropie pe Ceaadaev de ilustri cugetatori occidentali ai vremii noastre, indeosebi francezi; dupa cum justifica si intemeierea, recunoscuta sau ignorata, a unei linii specifice in cadrul meditatiei rusesti, urcand prin decisivele contributii ale lui Soloviov pana la discipolii sau adeptii sai din perioada interbelica si urmatoare.”

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Scrisori filozofice catre o doamna
Cartea Scrisori filozofice catre o doamna in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Scrisori filozofice catre o doamna - Ceaadaev Piotr" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Patul lui Procust. Aforisme practice si filozofice - Nassim Nicholas Taleb Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Nassim Nicholas Taleb
23,75 lei
Manual de filozofie - Furst Maria Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Furst Maria
40,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie