Scrisori catre cei de-acasa

Scrisori catre cei de-acasa - Emil Cioran
Pret: 33,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roScrisori catre cei de-acasa
Comanda acum "Scrisori catre cei de-acasa - Emil Cioran" de pe libraria ishop la pretul de 33,30 lei
Descriere carte:
Conversatie cu un absent, scrisoarea este un eveniment major al singuratatii. Adevarul despre un autor e de cautat mai degraba in corespondenta decit in opera sa. Cel mai adesea, opera este o masca. In cartile sale, Nietzsche joaca un rol, se ... erijeaza in judecator sau profet, isi ataca prietenii si dusmanii si se plaseaza - orgolios - in centrul viitorului. In schimb, in scrisori se plinge, e nenorocit, abandonat, bolnav, amarit, e tocmai contrariul a ceea ce se vede in necrutatoarele sale verdicte si imprecatii, adevarata insumare de diatribe. ( Emil Cioran )

Nimic din personalitatea lui Cioran nu poate fi mai esential etalat in afara scrisorilor catre fratele sau, Aurel, ori sensibil modificat fata de marturisirile facute aici lui Jeni si Arsavir Acterian, lui Mircea Eliade, N. Tatu sau Constantin Noica. Daca se poate imagina un Cioran mai transparent decit cel din propria-i opera, acela se afla integral si pe deplin elocvent in acest volum. ( Dan C. Mihailescu )


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Scrisori catre cei de-acasa
Cartea Scrisori catre cei de-acasa in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Scrisori catre cei de-acasa - Emil Cioran" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Mitologii subiective - Octavian Paler Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Octavian Paler
37,95 lei
Moartea omului de maine. Publicistica III - Noica Constantin Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Noica Constantin
17,50 lei
Diagonale - Monica Lovinescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Monica Lovinescu
37,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Publicistica / InterviuriCarti recomandate din categoria Publicistica / Interviuri