Scoate limba!

Scoate limba! - Ma Jian
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roScoate limba!
Comanda acum "Scoate limba! - Ma Jian" de pe libraria ishop la pretul de 17,10 lei
Descriere carte:
Ma Jian, nascut la Quingdao, in 1953, este una dintre vocile cele mai puternice ale literaturii chineze actuale. Mostenirea pe care i-o lasa bunicul lui, una dintre victimele Revolutiei Culturale, il face sa cunoasca direct ?binecuvantarea? regimului. Diversele profesii pe care le practica, in special cea de fotograf si apoi fotojurnalist, ii permit sa calatoreasca pe teritoriul Chinei, ulterior vizitand Tibetul intr-o incursiune personala de trei ani. Povestile pe care le culege, vizand aspecte cel putin insolite ale culturii tibetane aflate sub ocupatia chineza, se regasesc in primele doua volume, Red Dust ? o carte de calatorii ? si Scoate limba! . In 1987, Scoate limba! e interzisa de regimul comunist, iar Ma pleaca in Hong Kong. Dupa cativa ani se stabileste in Europa impreuna cu Flora Drew, cea care ii va deveni sotie si care ii va talmaci cartile in limba engleza. Actualmente, traieste la Londra. Ultimul sau roman, Beijing coma (2008), ascunde sub povestea comei unuia   dintre participantii la evenimentele din Piata Tiananmen, din 1989, metafora poporului chinez ? isi poate aminti trecutul, dar e incapabil sa actioneze.

Cel mai adesea, se spune ca Tibetul pe care il infatiseaza Ma Jian in Scoate limba! (seria de povestiri publicata in 1987 sub titlul complet de Arata-ti albul limbii sau gol-golut ) este ?departe? ? departe de viziunile oficiale edulcorate, departe de proiectiile occidentale entuziaste si departe de toate locurile comune care figureaza acest spatiu drept ?acoperisul lumii? si il reduc la o carte postala cu Palatul Potala; voci mai firave spun ca brutalitatea, sexualitatea dezlantuita si primitivismul lumii descoperite de naratorul-reporter sunt si ele subtile indepartari si distorsionari orientaliste ale unei realitati de o infinita complexitate. Indiferent cum stau lucrurile, prin textele lui Ma, a caror forta tulburatoare ne bantuie mult timp dupa incheierea lecturii, avem si sansa unei apropieri ? cea fata de formidabila generatie a scriitorilor chinezi de la sfarsitul anilor 1980.
Dinu Luca

?Cititorii sunt transfigurati de paginile lui Ma Jian. Imaginile lumii indepartate a Tibetului, un taram de veneratie si sacrificiu unde mortii si viii se topesc in frumusete si neliniste, devin un suvenir al propriei lor calatorii prin aceste pagini inspirate.?
The Chicago Tribune

?Aceste pagini puternice, atat de convingatoare in ceea ce pare un naturalism neclintit, sunt greu de sters din memorie si raman, daca nu pentru altceva, macar pentru ca reprezinta o marturie a maiestriei de povestitor a lui Ma Jian.
The Washington Post


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Scoate limba!
Cartea Scoate limba! in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Scoate limba! - Ma Jian" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Despre dragoste si alti demoni - Gabriel Garcia Marquez Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Gabriel Garcia Marquez
31,99 lei
Rugaciunile raman aceleasi - Tuna Kiremitici Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Tuna Kiremitici
17,10 lei
Darul lui Humboldt - Saul Bellow Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Saul Bellow
26,12 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala