Schimbarile Majore Ale Mediului

Schimbarile Majore Ale Mediului - ROBERTS Neil, Trad. CHEVAL Sorin
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSchimbarile Majore Ale Mediului
Comanda acum "Schimbarile Majore Ale Mediului - ROBERTS Neil, Trad. CHEVAL Sorin" de pe libraria ishop la pretul de 22,41 lei
Descriere carte:
Problema de importanta majora atat in plan stiintific, cat si in plan public, viitorul mediului global, cu tot ceea ce il prefigureaza in zilele noastre – diminuarea sporita a fondului forestier, poluarea, limitarile survenite in habitatul natural, problema efectului de sera si a consecintei acestuia, fenomenul de incalzire globala –, poate avea implicatii grave si, de cele mai multe ori, neasteptate, intrebarile legate de asemenea procese vizand corelatiile, cauzele si urmarile acestora. The Changing Global Environment – o carte pentru scrierea careia si-au unit eforturile mai multi specialisti in domeniu, coordonarea colectivului fiind asigurata de Neil Roberts, conferentiar principal al catedrei de geografie fizica din cadrul Universitatii din Loughborough, Marea Britanie, un expert in istoria mediului inconjurator, specialist in studiul sistemelor de sedimente lacustre – furnizeaza un studiu bine structurat si clarificator asupra naturii schimbarilor intervenite in mediu in trecutul si prezentul planetei noastre, anticipandu-le pe cele viitoare. Volumul se distinge, in ansamblu, prin atentia acordata intelegerii si corelarii variatiilor de mediu la nivel local, regional si planetar, prin analiza lucida aplicata interactiunii om-natura, prin dezvoltarea perspectivei istorice si prin numeroasele puneri in garda, vizand cauze sociale si politice ale unor schimbari suportate de mediul inconjurator. Tematica abordata – complexa si cruciala – este detaliata consecvent, evitand simplificarile si clarificand incertitudini, probleme si procese specifice. Lucrarea poate fi consultata chiar si de catre un public mai putin avizat, dar interesat de evolutia mediului inconjurator, in timp ce pentru cititorii de specialitate ea traseaza un cadru solid si stimulator pentru dezvoltarea unor dezbateri/cursuri de nivel academic (utilitate sustinuta prin prezenta in paginile ei a unui bogat aparat ilustrativ – harti, diagrame, fotografii – si a unor recomandari bibliografice consistente).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Schimbarile Majore Ale Mediului
Cartea Schimbarile Majore Ale Mediului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Schimbarile Majore Ale Mediului - ROBERTS Neil, Trad. CHEVAL Sorin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Geografia Romaniei - mica enciclopedie  - Mihai Ielenicz Urmatoarea carte recomandata din categoria Geografie
Mihai Ielenicz
14,25 lei
Geografia romaniei. teste si bareme  - Octavian Mandrut Urmatoarea carte recomandata din categoria Geografie
Octavian Mandrut
12,35 lei
Dictionar de geografie fizica - Mihai Ielenicz Urmatoarea carte recomandata din categoria Geografie
Mihai Ielenicz
16,62 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
GeografieCarti recomandate din categoria Geografie