Scaune de plus

Scaune de plus - Dan Petru Cristea
Pret: 31,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roScaune de plus
Comanda acum "Scaune de plus - Dan Petru Cristea" de pe libraria ishop la pretul de 31,30 lei
Descriere carte:
Cistigatorul Concursului de Debut al Editurii Cartea Romaneasca, editia 2009

  In Scaune de plus Dan Petru Cristea construieste o utopie negativa foarte ingenioasa si, intr-un fel, actuala. Armatura narativ-speculativa sustine aici o reflectie asupra mecanismelor represive - dublate de inevitabile riposte subversive - ale unei societati guvernate totalitar. Cititorul e provocat sa-si imagineze o Romanie care, chiar daca a depasit pragul fatidicului an 2000 si chiar daca a intrat, ca tot restul lumii, in era Internetului, ramane captiva intr-un sistem politic (cvasi)comunist: Revolutia a esuat, dictatorul e in viata (sau poate supravietuieste spectral doar...), mijloacele orwelliene de supraveghere sau de control al informatiei s-au perfectionat. E ,,numai" o fictiune, fireste; o fictiune neagra, sideranta, cu potential destabilizator, o inteligenta ,,nebunie" conspirativista.
Romanul Scaune de plus nu este doar o distopie, el constituie si exorcizarea necesara a tuturor traumelor trecutului printr-o teribila poveste despre supravietuire.  

?Nu mi-a placut niciodata cum a sfarsit dictatorul. Graba aceea de a-l face sa dispara ne-a facut mai mult rau decat bine. Nu ma interesa ca el sa dea seama si m-ar fi miscat prea putin sa stiu daca ar fi fost atins intelegand raul pe care l-a facut, dar meritam un dialog cu el. N-am avut de gand sa-l fac sa-si recunoasca greseala, pentru ca atunci l-as fi transformat in altcineva.
Iar daca dictatura trece ca un gand urat, noi ceilalti ramanem. Am fost atinsi de ea in insasi fiinta noastra. Dar asa, betejiti cum ajunseseram, ne-am oblojit ranile si am pornit mai departe. In orice conditii, chiar si atunci cand raul ar fi fost mai mare inca decat a fost, viata trebuie sa mearga inainte. Iar daca iesirea din tiranie are capcanele ei, un avertisment ne poate salva." ( Dan Petru Cristea )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Scaune de plus
Cartea Scaune de plus in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Scaune de plus - Dan Petru Cristea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
CU BUCURIA IN SUFLET - DUNAREANU, Ovidiu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
DUNAREANU, Ovidiu
12,35 lei
Povestirile mameibatrine - Radu Tuculescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Radu Tuculescu
21,37 lei
Pasiente - Nicoleta Salcudeanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Nicoleta Salcudeanu
14,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana